Изпълнили сме всички изисквания за чакалнята на Еврозоната. Мисля, че

...
Изпълнили сме всички изисквания за чакалнята на Еврозоната. Мисля, че
Коментари Харесай

Караниколов: Напълно готови сме за чакалнята за еврозоната


„ Изпълнили сме всички условия за чакалнята на Еврозоната. Мисля, че е наше право да желаеме да влезем в тази чакалня ”. Такова мнение изрази пред бТВ министърът на стопанската система Емил Караниколов.

По думите му няма страна, която да е приела еврото като валута и в този момент да се оплаква. „ Не смятам, че животът ще нарастне след въвеждане на еврото, ние сме вързани към него и в този момент. Ще има доста повече изгоди за нас ”, безапелационен е министърът. Той добави, че това ще бъде доста позитивно и за огромния бизнес, като по този метод ще бъдат привлечени повече вложения в страната.

Караниколов уточни, че процентът на безработните продължава да спада. „ Безработицата е 5,2%, това е връх ”, сподели министърът. Той цитира и данните, съгласно които междинната работна заплата в страната се е повишила с 11%, само че битката за квалифицирани фрагменти продължава. „ Това ще го видят и всички други българи в чужбина, че нещата потеглят нагоре ”, уточни Караниколов, въпреки и да не било доста бързо.

Министърът разяснява, че държавното управление прави всичко допустимо да отстрани несъответствието в приходите в обособените райони на страната.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР