Изпълнил съм моята детска мечта - да имам добро и

...
Изпълнил съм моята детска мечта - да имам добро и
Коментари Харесай

Христо Стоичков: Познавам Меси от 12-годишен - не се промени, остана си земно момче

Изпълнил съм моята детска фантазия - да имам положително и крепко семейство. И резултатите идват сами, тъй като всичко е подредено. Гледам две от обичаните ми фотоси - като дете и сватбата с Мариана.

Това описа футболната легенда Христо Стоичков пред Петя Дикова по bTV. Той направи равносметка за миналата година и описа за живота си сред България, Барселона и Маями.

Доналд Тръмп знае доста за България. Уникален човек, касае се доста положително. Синът му знаеше повече от него за спорта, описа Стоичков за диалозите си с някогашния американски президент.

Леонел Меси го познавам, когато беше на 12-13 година, като пристигна. Радостен съм, че не се промени, остана си едно земно момче, което не се възгордя от златните топки, другар за приятелите, брачен партньор. Отношенията ни не се трансформираха, описа още Стоичков.

Това, че футболът ми е дал доста, пътувал съм доста, само че постоянно съм се прибирал в България. Дърпа ме и към Барселона, този тим ме направи прочут, първите си награди завоювах там. Но златната ми топка е и за България - това от 1994 година в никакъв случай няма да се повтори. Златна обувка не се печели всякога. Играх с доста огромно потомство футболисти, бяха на топ равнище.

Няма да се повтори, тъй като виждаш накъде вървят нещата. Имали сме някакви проблясъци през годините, малко не ни доближи да се класираме за международно и за европейско състезание. Ние, в България, имаме доста диаманти, само че някой би трябвало да ги шлифова, сподели Стоичков.

Мина ми времето за политиката, безапелационен бе той. На здрава глава лед да поставям - за какво ми е, попита той.

През годините се научих да се вслушвам в препоръките на Мариана. Научи ме на ред и дисциплинираност. Сами си проправихме пътя в живота, сами си възпитахме децата, в този момент внучката, сподели Стоичков. И описа, че обича да прекарва време с внучката си Миа, води я на стадиона, в басейна, в парка.

Аз съм една дребна част от нашия популярен спорт в България. Знаете какви олимпийски, международни и европейски първенци сме, аз съм някъде най-после. Мечтата ми бе да играя в олимпийски тим на България и го реализирах. Никога не съм делял тима, по тази причина си споделям - с помощта на тези момчета ние направихме това, описа още футболната легенда.

Да престанем да се разделяме. Ако ние се обединим, както го вършат по света - в Америка какъв брой милиони са, а има две групички, при нас са 302, би трябвало да се обединим, е едно от пожеланията на Стоичков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР