Изпълних всичко това, за което бях избран за председател на

...
Изпълних всичко това, за което бях избран за председател на
Коментари Харесай

Калоян Топалов: Напускам не само СГС, но и цялата съдебна система

Изпълних всичко това, за което бях определен за ръководител на Софийския градски съд, оттук насетне бих се трансформирал в правосъдна номенклатура. Така арбитър Калоян Топалов изясни изненадващото си решение да напусне Софийския градски съд.
„ Свикнали сме в нашите ширини когато успееш да се докопаш до някакъв пост, да останеш допустимо най-дълго”, означи магистратът в ефира на bTV.
Той уточни, че напуща освен Софийски градски съд, само че и цялата правосъдна система: „ Има доста други неща, които би трябвало да се оправят в България (…) Пред мен има други провокации, на които съм подготвен да откликна”. Топалов не пожела да бъде по-конкретен, като сподели, че първоначално ще си почине.
Той обаче изрично отхвърли информацията, че се отдръпва под напън или поради следствие, на което е обект. „ Показах в тежките моменти, които имаше Софийски градски съд – когато бяхме безусловно сами… Показахме, че няма никакво влияние върху нас и върху мен персонално, че не се поддаваме на никакъв напън. Никой не си е разрешил да ми се обажда, тъй като стана ясно, че това ще докара до противоположния ефект”, акцентира Топалов.
Според него тезата за натиска се употребява, с цел да бъдат демотивирани съответни претенденти за поста.
Бившият ръководител на Софийски градски съд беше безапелационен, че макар многото инспекции (някои от които – с предписание да намерят съответни неуредици), в съда няма никакви нарушавания, които да се трансфорат в причина за отдръпването му. Така, да вземем за пример, за две години и половина бил отстранен казусът със забавените каузи и към този момент единствено петима съдии не се вписвали в тримесечния период.
През идната седмица Калоян Топалов ще показа и цялостния си доклад за постигнатото отпред на основния съд.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР