Изпълненията на Васко Кръпката и “Подуене блус бенд, Биг бенд

...
Изпълненията на Васко Кръпката и “Подуене блус бенд, Биг бенд
Коментари Харесай

Меломани се докоснаха до истински блус и джаз стандарти в първата вечер на Blagoevgrad Blues&Jazz

Изпълненията на Васко Кръпката и “Подуене блус бенд ”, Биг бенд – Благоевград и студенти от майсторския клас на Вики Алмазиду подариха същинско блус и джаз  преживяване в първата вечер от тазгодишното издание на обичайния за Благоевград фестивал Blagoevgrad Blues&Jazz. 

Началото бе сложено с одобрение от Силвия Домозетска, шеф на дирекция „ Култура, спорт и туризъм “ в Община Благоевград. „ Много се веселя да видя толкоз доста хора, на това красиво събитие. Аз съм обожател на този фестивал още от самото му основаване през 2015 година. Програмата на това събитие постоянно е композирана драматургично и постоянно е носила доста необикновен заряд. Радвам се, че екипът на кмета на община Благоевград Илко Стоянов възроди този фестивал. И това, че тази зала е цялостна значи, че имаме потребност от такова събитие. Това е първото по-голямо музикално събитие за нашия град за тази година. В средата на месец април сме, времето в което природата се „отваря“ и в навечерието на светлите великденски празници дано всички ние, присъстващите на този фестивал да отворим душите си за красива и стойностна музика. На добър час на Blagoevgrad Blues&Jazz Festival!, сподели в словото си Силвия Домозетска.

Първи на сцената излязоха Биг бенд – Благоевград, които показаха плана „ В един град и морето до мен… “, взаимно със студенти от майсторския клас на гръцката изпълнителка и брачна половинка на Милчо Левиев – Вики Алмазиду. Великолепната изпълнителка с несравним глас беше в публиката и се наслаждаваше на атмосферата, творчеството и гения на своите студенти. С доста хъс и страст те заредиха публиката и сътвориха невероятни страсти. Преди да чуят вълшебната хармоника на Васко Кръпката, гостите в зала „ Орфей “ притаиха мирис по време на запаметяващи осъществявания, показани от Елия, Валерия, Яра от майсторския клас на Вики Алмазиду, с които бе почетена паметта на великия визионер, джаз музикант, мъдрец в музиката – Милчо Левиев и 85 години от рождението му.

Кралят на хармониката Васко Кръпката и „ Подуене блус бенд “ показаха новия си план. Излизайки на сцената, създателят на групата акцентира какъв брой е благополучен, че фестивалът още веднъж е реалност.

Парчета, които въодушевяват звучаха от китарите на огромните музиканти. „ Не се продава “ е новият албум на познатите блусaри. Васко Кръпката, китарист и блусар, който е и основател на бандата „ Подуене блус бенд “ за следващ път въодушеви феновете и сподели, че музиката е мир, че музиката е чувство и обич. Блус групировката „ Подуене блус бенд “ е една от първите в страната ни, основана през далечната 1989 година.

В първата вечер на шестото издание на интернационалния фестивал Blagoevgrad Blues&Jazz албумът „ Не се продава “ зарадва блусарите и феновете на нежния жанр музика. Музикантите подариха страстта и посланията от новия си албум, който бе показан за повторно, точно довечера.

Днес, във втората вечер на Blagoevgrad Blues&Jazz, ще звучат осъществяванията на младите румънски реализатори от Soul Serenade и Brazz Association. На сцената ще се качи и италианецът Марчело Били Темпеста, който, дружно с Брас Асоциацията ще пресъздадат музиката на паметния филм “Блус Брадърс ”.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР