Изпълненията на Хор Св. Георги Победоносец“ бяха приветствани от публиката

...
Реклама / Ads
Frognews
0| 69|20.09.2023НОВИНИ

Хор „Св. Георги Победоносец“ с участие в V Национален фестивал на детските и младежки хорове

.
Хор „Св. Георги Победоносец“ при Общински младежки дом взе участие в V Национален фестивал на детски и младежки хорове и в Националните хорови празници, проведени като съпътстващи събития в 41-то издание на Международния хоров конкурс ,,Проф. Георги Димитров“. Хорът с диригент Мина Влайкова бе поканен от Община Варна и с успех изнесе четири самостоятелни концерта.

Изпълненията на Хор „Св. Георги Победоносец“ бяха приветствани от публиката и получиха грамота и похвали от присъстващите хорови диригенти.

 

На 4 ноември в Доходно здание хорът ще изнесе финалния концерт, посветен на 30-та му годишнина, на който ще се състои среща на поколения негови възпитаници. Традиционно и тази година хор „Св. Георги Победоносец“ ще вземе участие и в Коледния фестивал на Община Русе.

 


.

Коментари Харесай

Хор „Св. Георги Победоносец“ с участие в V Национален фестивал на детските и младежки хорове> -->Реклама / AdsТърси:Сряда, 20 Септември 2023, 13:08 ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ -->#останивкъщи --> -->ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ -->НОВИНИГЛАСЪТ НА ЖАБ

Изпълненията на Хор „ Св. Георги Победоносец “ бяха приветствани от публиката и получиха грамота и похвали от присъстващите хорови диригенти.

 

На 4 ноември в Доходно здание хорът ще изнесе финалния концерт, отдаден на 30-та му годишнина, на който ще се състои среща на генерации негови ученици. Традиционно и тази година хор „ Св. Георги Победоносец “ ще вземе присъединяване и в Коледния фестивал на Община Русе.

 

.

 

Творческият екип на хора в състав Мина Влайкова диригент, Божена Иванова пианист, Марина Влайкова хормайстор и солфежист, чака своите нови надарени попълнения в следните възрастови групи- предучилищна възраст 5-7 годишни, 1-7 клас, девойки и младежи в гимназиална възраст и студенти.

 

Хорът е основан на 1 ноември 1993 година в град Русе от диригента Мина Влайкова. Хористите му са от разнообразни учебни заведения. През 2001-2006г. хорът е студия към Оперно-филхармонично сдружение Русе. Участва в оперни спектакли, кантатно-ораториални творби, концерти с Русенска филхармония, независими концерти, явява се на състезания, фестивали.

 

От 2008г. до през днешния ден е част от ОМД Русе. Хорът поддържа богат репертоар, в който постоянно участва източноправославна музика.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР