Изпълнените досега укрепителни дейности на пътя за Рилския манастир са

...
Изпълнените досега укрепителни дейности на пътя за Рилския манастир са
Коментари Харесай

Предотвратен е много по-голям инцидент при свлачището на пътя за Рилския манастир

Изпълнените до момента укрепителни действия на пътя за Рилския манастир са предотвратили доста по-голям срутищен развой. Това са изводите на специалистите от първичните огледи, направени през днешния ден. Утре работата на геолози и строителни експерти продължава, оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура ".

Изпълнените до момента в 250-метров сектор при 27-и км на третокласния път III-107 Кочериново - Рила - Рилски манастир укрепителни действия, които разрешиха преди Коледа да се възвърне придвижването, са стадий от укрепителните действия на ската. Изградена е укрепителна стоманобетонна /джоб/ стена с дължина от 150 м и височина 4,1 м, която поема натоварването на срутищното тяло като то е подсилено с микропилоти и анкери.

За подсилване, стабилизация и ерозионнен надзор на ската е положена геокомпозитна черга, покрита с високоякостна стоманена мрежа. Тя е закрепена със стоманени анкери и монтажни скоби. Ако тези действия не са били подхванати и изпълнени в този момент, срутищният развой е щял да бъде доста по-голям, е мнението на геолозите.

Движението по третокласния път III-107 Кочериново - Рилски манастир остава краткотрайно лимитирано в двете направления, с цел да се подсигурява сигурността, живота и здравето на пътуващите, показват от пътната организация.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР