Изпълнението на конституционните разпоредби за контрол върху работата на правителството

...
Изпълнението на конституционните разпоредби за контрол върху работата на правителството
Коментари Харесай

Пеевски: Приключиха времената на работа на тъмно и задкулисните, безпринципни договорки

Изпълнението на конституционните разпореждания за надзор върху работата на държавното управление от страна на Народното събрание, който е изразител на волята на гласоподавателите е точно в тази гласност, с която ние се ангажираме, разяснява Пеевски.

Затова ще бъдем оптимално изискващи и дейни във връзка с дейностите на държавното управление и премиера, като всеки получен от тях отговор ще бъде оповестен, с цел да може хората да знаят какво се работи, от кого се работи, кой носи отговорност за дейностите, които се подхващат и най-важното, с цел да имаме непрекъсната противоположна връзка с хората, добави шефът на парламентарната група на Движение за права и свободи.

Държим министър председателят и воденият от него Министерски съвет да схванат ясното място на изпълнителната власт в парламентарната република, това че дължат доклад за работата си и че тази отчетност се случва посредством и пред Парламента.

На базата на контрола от Народното събрание, ние ще осведомяваме хората за това какво се случва, с цел да могат да дадат своята оценка, разгласи Пеевски.

Това е моделът, по който ще се работи и отсега нататък, безапелационен е ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи. От премиера и държавното управление чакаме да бъдат съответни на тези условия, добавя той.

" Днес получихме отговор от премиера на изисканата писмена информация за дейностите на държавното управление във връзка с осъществяването на най-важния приоритет пред страната - приемането на България в Шенгенското пространство.

В отговора се съдържа информацията за извършените срещи и диалози с външнополитически водачи и фактори, както от министър-председателя, по този начин и от вицепремиера Мария Габриел и министрите, натоварени с процеса ", заяви Делян Пеевски, който разгласява и.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР