Изпълкомът на световната федерация по вдигане на тежести (IWF) и

...
Изпълкомът на световната федерация по вдигане на тежести (IWF) и
Коментари Харесай

Шефовете на световните щанги приемат спешен план за борба с допинга

Изпълкомът на международната федерация по повдигане на тежести (IWF) и самостоятелни специалисти се събраха в Букурещ и взеха решение до 10 седмици да се одобри незабавен проект за генерална борба с допинга, с цел да не бъде изпълнена заканата на президента на МОК Томас Бах щангите да отпаднат от олимпийската стратегия от 2024 година

В този спорт има най-вече допинг случаи от всички останали олимпийски, дружно с леката атлетика и колоезденето, само че последните не са застрашени от сходна глоба.

IWF сътвори две комисии - за чист спорт и за спортната стратегия. Освен ограниченията за бъдещата борба с допинга, те ще преценяват дали 9 федерации, които имат по 3 и повече позитивни проби при реанализа от игрите в Пекин 2008 и Лондон 2012, както и в последния олимпийски цикъл, да бъдат извадени от спорта за 1 година Докладът им ще бъде решителен за това дали тъкмо преди международното в Анахайм (САЩ, от 28 ноември) те да бъдат изключени. Става въпрос за Русия и Казахстан (по 10 позитивни проби), Беларус (7), Азербайджан (5), Армения (4), Турция, Украйна, Китай и Молдова (по 3).

" Сега "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР