Изпаднал в мозъчна смърт двайсетгодишен мъж стана осмият донор в

...
Изпаднал в мозъчна смърт двайсетгодишен мъж стана осмият донор в
Коментари Харесай

20-годишен мъж стана донор на органи във Велико Търново

Изпаднал в мозъчна гибел двайсетгодишен мъж стана осмият донор в МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “ за 2017 година.

На 16 октомври пациент на болничното заведение изпада в мозъчна гибел в резултат на тежка черепно - мозъчна контузия, оповестиха от лечебното заведение.

Въпреки тежката си загубата, околните на мъжа взеха хуманното решение да дарят органите и по този начин да спасят живота на други тежко заболели пациенти.

Ръководството на регионалната болница и всички медицински експерти и експерти по здравни грижи сервират съболезнования на околните на донора, само че и сърдечно им благодарят за силата и човечността, която демонстрираха в подобен сложен и тежък миг.

Техният непосредствен е 10-ти случай на пациент изпаднал в мозъчна гибел от началото на 2017 година в стационара, само че и осми осъществен донор.

Екип на УБ „ Лозенец “ взема донора за осъществяване на експлантация на органите – сърце, бъбреци, черен дроб. Предстоят трансплантации на бъбреците и на черния дроб в УБ „ Лозенец “.

Трансплантацията на сърцето ще бъде осъществена в УМБАЛ „ Св. Екатерина “, заяви доктор Сибила Маринова – шеф на ОАИЛ и координатор по донорство в МОБАЛ „ Д-р Ст. Черкезов “. Подробности за трансплантациите ще бъдат предоставени на по-късен стадий.

Ръководството на МОБАЛ „ Д-р Ст. Черкезов” АД за прощален път благодари на околните на донора, координаторите по донорство доктор Сибила Маринова и доктор Ваня Лъчезарова, и всички съпричастни медици и експерти по здравни грижи.

Припомняме, че от 9-ти до 15-ти октомври се организира Европейска седмица на донорството и трансплантациите, а особено събитие за задачата МОБАЛ „ Д-р Ст. Черкезов “ семейства на 12-ти октомври.

Тогава бяха връчени статуетки на околните на донорите за последната година, направени по поръчка на изпълнителния шеф на ИАТ в България доктор Марияна Симеонова.

Събитието почетоха и трансплантирани – реципиенти, чийто „ втори живот “ тече с помощта на хуманността на околните на донорите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР