Изоставени, рушащи се и опасни – такива бивши военни обекти

...
Изоставени, рушащи се и опасни – такива бивши военни обекти
Коментари Харесай

bTV Репортерите за съдбата на стотиците изоставени и рушащи се военни имоти у нас

Изоставени, рушащи се и рискови – такива някогашни военни обекти могат да бъдат видени разпръснати из цяла България, в редица градове и села. Именно тяхната орис ще разкрият в неделната вечер водещият и кореспондент на bTV Новините – Денислав Борисов, и операторът Добромир Иванов във кино лентата „ (Не)нужните парцели “.

Снимка: btvnovinite.bg

От близо 500 военни парцела с отпаднала нужда се е освободило Министерството на защитата за последните 20 години. След отпадането на военната работа, десетки са казармите и поделенията, които през днешния ден пустеят.

Защо хиляди декари апетитна земя са изоставени и забравени, какво е положението на поделенията, които преди посрещаха българските бойци, и какво бъдеще ги чака – отговорите на тези и други въпроси феновете ще научат в bTV Репортерите на 5 януари от 19.30 ч.

Снимка: btvnovinite.bg

Филмът „ (Не)нужните парцели “ е част от осведомителната акция на Денислав Борисов, която има за цел да насочи вниманието към рушащите се монументи на културата у нас. Тя е естествено продължение на серия от материали за изоставени здания на водещия и кореспондент на bTV Новините, който освен дава публичност на казуса, само че и ускорява публичния интерес и „ натиска “ върху отговорниците за поддържането и възобновяване им.

В края на 2019 година Националният студентски дом отличи bTV Media Group и „ Гласът на България “ за принос в акцията за възобновяване на опожарените подиуми на дома, а Денислав Борисов, който разпространява неговата история, одобри премията от името на медийната група.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР