Изоставен от родната федерация по кану-каяк през тежката 2020 година

...
Изоставен от родната федерация по кану-каяк през тежката 2020 година
Коментари Харесай

Кристиян Душев гребе сам за Токио

Изоставен от родната федерация по кану-каяк през тежката 2020 година се оказа и националът Кристиян Душев. Това стана ясно, откакто най-хубавата ни кауистка и вяра за орден от олимпийските игри Станилия Стаменова поведе битка за правото си да се приготвя за най-големия състезателен конгрес.

През 2019 година на последното извършено международно състезание в Сегед, Унгария, Кристиан изпуска олимпийска квота по време. Не му доближават едвам шест хилядни от секундата. Националът продължава подготовката, само че се разболява. През пандемичната година се постанова да претърпи интервенция, откакто с месеци тренира с болки и отслабва с 10 кг. Въпреки потребността от лекуване, той е на лагерите на националния тим. Освободен е с решение на треньора Кирпиченко и шефа във федерацията Дамян Дамянов.

От месеци Душев разчита за подготовка и участия в надпревари на средства само от родителите си Андриан и Огняна. Самите те са медалисти от олимпийски игри, а сега треньори в чужбина. С персонални средства претърпява и интервенция през предходната година, с цел да се върне в лодката. Отново да тренира и да търси място на игрите в Токио в идващите квалификации.

На децентрализирана подготовка и с проблеми се приготвят още Мирослав Кирчев, Димитър Петров, Ангел Кодинов и Денис Димитров, напомнят близки до БФКК. Дамян Дамянов призна, че упоритостта на управлението е за продобиване на 2-3 квоти за Токио. Олимпийските квалификации са две - от 12 до 16 май в Сегед (Унг) и от 20 до 23 май в Барнаул (Рус). Само спечелилите във всяка дисциплинираност от двете надпревари ще завоюват квоти.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР