Изолацията и протекционизмът не са решения на икономическите предизвикателства, пред

...
Изолацията и протекционизмът не са решения на икономическите предизвикателства, пред
Коментари Харесай

Меркел в Давос: ЕС трябва да говори с един глас на световната сцена

Изолацията и протекционизмът не са решения на икономическите провокации, пред които са изправени страните в света. Това съобщи Ангела Меркел Ангела Меркел - немски политик, канцлер на Федерална Република Германия. Родена на 17 юли 1954 година... към профила пред Световния стопански конгрес в Давос, ден преди идването на американския президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила, съобщи Ройтерс.

Европа не би трябвало да се оплаква, когато други страни като Съединени американски щати реформират данъчните си системи, а вместо това би трябвало да отговори със лични промени, сподели тя.

Меркел означи напъните на Франция и Германия за основаване на общ режим на корпоративните налози и съобщи, че европейските страни би трябвало да се оправят с по-конкурентна данъчна среда.

Решението на Обединеното кралство да напусне Европейски Съюз поражда нужда останалите страни членки да приказват с един глас на международната сцена, означи канцлерът, представена от Асошиейтед прес.

Тя уточни, че е непредубедена за типа партньорство, което Европейски Съюз може да създаде с Англия след Брекзит. Въпреки това канцлерът акцентира, че в тези договаряния не могат да се вършат взаимни отстъпки с главните правила на Европейски Съюз и още веднъж съобщи, че достъпът до единния пазар на Европейски Съюз е привързан със свободата на придвижване.

Останалите 27 членки би трябвало да имат един един глас във външната политика, "ако европейците желаят да бъдат възприемани съществено ", съобщи немският водач.

"ЕС би трябвало да развие по-силна и по-единна външна политика. Трябва да поемем по-голяма отговорност, би трябвало да вземем ориста си в личните си ръце ", означи тя, представена от ДПА.

По думите й Европейски Съюз е бил прекомерно колеблив пред лицето на закани като екстремистите от "Ислямска страна ", рецесиите в Африка и войната в Сирия.

Същевременно канцлерът предизвести Евросъюза да не се затваря за миграцията. "Още от времето на Римската империя, още от времето на Великата китайска стена знаем, че единствено това да се изолираш не оказва помощ ", съобщи Меркел, застъпвайки се за интернационално съдействие, развиване и съблюдаване на международните контракти.

Десният популизъм в Европа е отрова, породена от нерешени проблеми, добави Меркел.

Тя изрази вяра, че поддръжката за такива партии няма да продължи да нараства и уточни, че държавното управление й се пробва да сложи десния популизъм под надзор, отбелязва АП, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР