Изолацията е най-добрият стратегически подход за защита от COVID-19 и

...
Изолацията е най-добрият стратегически подход за защита от COVID-19 и
Коментари Харесай

Изолацията е най-добрата стратегия за борба с COVID-19

Изолацията е най-хубавият стратегически метод за отбрана от COVID-19 и управляващите би трябвало незабавно да проучват всички вериги и браншове, свързани с разпространенето на ковид преди този момент да се е трансформирало в систематичен риск. Ако се пропусне моментът и болестта доближи степен на систематичен риск, ще би трябвало да бъдат ангажирани или сложени в цялостна подготвеност цели държавни и интернационалните структури.

Ако управляващите се забавят и в това, обстановката може да се развие в така наречен Wicked Problem - огромно предизвикателство, с което е доста мъчно или даже невероятно да се оправим заради непълна и спорна информация за събитията, които също така непрестанно се трансформират и заради това е мъчно да бъдат разпознати като причинители на пробема. На тази фаза не просто няма едно само решение на рецесията, а тя е достигнала такова равнище на трудност, че няма по какъв начин да бъде спряна.

Това предизвестие насочи Европейският институт за политика на риска, който е част от Глобалната мрежа за политика на риска (GRPN) във връзка обстановката с COVID-19.

Позицията на инстиута съответствува изцяло с предизвестието на Питър Паят - един от най-прочутите вирусолози в света, оказал помощ да бъде открит вирусът ебола и заемал управителна позиция в битката с HIV. Пред " Файненшъл таймс " шефът на Лондонското учебно заведение по хигиена и тропическа медицина, споделя: " Не желая да разпалвам страхове, само че мисля, че това е съществено в смисъл, че не можем да си позволим да не го считаме за сериозна опасност ".

" Може да се окаже, че всичко ще приключ ислед няколко месеца, само че да си представим, че не създадем нищо в този момент. Резултатът ще е доста повече случаи в Сингапур, Германия, Англия... Не забравяйте, че към този момент имаме съвсем 3000 смъртни случая, а това не е някаква си детайлност. "

Човекът, който назовават " Мик Джагър на микробите ", дава образец: " Да кажем, че смъртността е 1%. Въпросът е какъв брой хора ще се заразят? Говорим за стотици хиляди или за милиони? Защото 1% от 1 милион са 10 хиляди души, това са 10 хиляд идуши, които ще умрат ".

Понеже нямаме ваксина, остават ни средновековни способи за въздържане на болестта - изолираност, карантина, следене на контактите, добавя той.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Китайският ковид (193)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР