Изобретателни измамници и наивни пенсионери. От тази комбинация губещият е

...
Изобретателни измамници и наивни пенсионери. От тази комбинация губещият е
Коментари Харесай

Нова измама с дърва за огрев, стоварват ги директно пред дома

Изобретателни измамници и наивни пенсионери. От тази композиция губещият е явен и следващата скица изрично го потвърждава. В Кюстендилска област едните печелят лесни пари, а другите се разделят със спестяванията си посредством настоящите сега дърва за огрев.

При схемата мнимите търговци употребяват най-много страха и беззащитността на възрастните хора. Стоварват дървата пред домовете им и безусловно ги принуждават да ги закупят. Всичко това става или без да им дават никакъв документ, или им дават подобен с погрешно наличие.

Схемата е следната. Мнимите търговци идват пред дома на възрастни хора и надменно им декларират, че им доставят дърва, описват пострадали. Бързат да ги разтоварят и незабавно търсят парите от сащисаните възрастни хора.

„ След това ги изнудват да заплатят дървесината. Ако не я заплатят, ги принуждават да натоварят назад дървесината в колите. Физически лица се показват, че надали не кметът ги е изпратил. Имаме случай, в който в Рила споделят надали не, че ги е изпратил игуменът на Рилския манастир. По този метод лъжат хората ”, изясни Здравчо Тодоров, шеф на РДГ Кюстендил пред Нова.

Извършителите се знаят, само че е мъчно виновността им да бъде потвърдена, тъй като са готови писмено. Практически те разполагат със законно закупена дървесина, за която имат документ. И постоянно се измъкват, в случай че бъдат тествани.

„ Те я купуват законно, само че нелегално я продават. Там, където продават, те може и на същата цена да я продадат, схемата е, че дават по-малко количество. Тоест лъжат старата баба, че са й стоварили 5 кубика, а в действителност те са стоварили 3 кубика и разликата от 2 кубика си остава за тях, като чиста облага. Сива стопанска система ”, изясни Здравчо Тодоров.

Измами към този момент са засечени в няколко села в Бобов дол, Сапарева баня и Дупница. Сред хората терзанието е огромно, тъй като доста мъчно се отхвърля на подправените търговци на дърва поради експанзията, с която подхождат.

За лъжливата схема от Дирекцията по горите в Кюстендил са уведомили полицията и общините в района.

„ Да не купуват от съмнителни хора. Да се внимава доста с тези снабдители на дървесина, които действително са измамници ”, предизвести Здравчо Тодоров.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР