Изображение znamena.comСлед кървавото нападение властите в Нигер обявиха три дни

...
Изображение znamena.comСлед кървавото нападение властите в Нигер обявиха три дни
Коментари Харесай

Три дни траур за 100-те убити в Нигер

Изображение znamena.com

След кървавото нахлуване управляващите в Нигер оповестиха три дни на народен печал след офанзивата в събота, близо до границата с Мали, при която бяха убити 100 души, съобщи „ Франс прес ”, представена от „ ”.

Вътрешният министър на Нигер Алкаш Алхада съобщи, че управляващите ще създадат всичко допустимо, с цел да предотвратят нови набези. Министърът даде обещание също по този начин да бъде раздадена храна на хората, които са наранени от офанзивата в събота, която е най-смъртоносното нахлуване на джихадисти от региона на Сахел против цивилни.

Правителството възнамерява да провежда конгреси с присъединяване на религиозни и общностни водачи за да бъдат планувани рисковете от междуособни спорове.

В събота джихадисти нападнаха селищата Чома Бангу и Зарумадерей. Придвижвайки се с към стотина мотоциклета, джихадистите направиха най-кървавото нахлуване против цивилни в Сахел, по данни на неправителствени организации, които наблюдават протичащото се в този африкански район.

Смята се, че нападателите са нахлули от Мали и са направили нападението като възмездие за убийството на двама бойци от локални младежи, образували отряд за самозащита.

 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР