Изображение: Вътре в болница Ал Кудс. Снимка: Палестинско общество на

...
Изображение: Вътре в болница Ал Кудс. Снимка: Палестинско общество на
Коментари Харесай

Вътре в болницата в Газа, където стотици се приютяват въпреки заповедите за евакуация от Израел

Изображение: Вътре в болница Ал Кудс. Снимка: Палестинско общество на Червения полумесец

Лекар от северен Лондон, който работи в болничното заведение Ал Шифа, най-големият медицински комплекс в линията Газа, също сподели, че няма проекти за евакуация.

„ Ничия напусна Шифа, никой на никое място не си потегля ", сподели доктор Гасан Абу-Ситтах пред Sky News в гласова записка.

" Хората към този момент схванаха с всички убийства, които се случиха в южната част, и никой не желае да се движи. "

Той сподели, че медиците изчерпват главните консумативи като марля и следоперативни медикаменти, в това число интравенозен парацетамол.

Изображение: В болничното заведение Ал Кудс. Снимка: Палестинското общество на Червения полумесец

„ Продължавате да си мислите, че няма да стане по-зле, само че става по-зле “, сподели той след спиране на връзките на територията след бомбардировките, прекъснали телефонните и интернет връзките в петък.

< p> „ Сега имаме 19 000 ранени, два дни без връзка просто означаваше най-елементарното нещо да се опитваш да намериш някого, да се обадиш на някого, да помолиш някого да пристигна в операционната, се трансформира в призрачен сън.

< p> „ Линейките просто ще се насочат в общата посока на бомбардировката, с цел да видят дали могат да намерят някоя от жертвите. “

Изображение: Вътре в болничното заведение Ал Кудс. Снимка: Палестинското общество на Червения полумесец

Израел има от лечебни заведения в, като боен представител твърди, че управляващите разполагат с „ съответни доказателства “, че стотици бойци на Хамас, които са взели участие в терористичните актове на 7 октомври в Южен Израел, по-късно са „ наводнени “ в болница Ал Шифа.

Котраадмирал Даниел В петък Хагари сподели това, което съгласно него е разследващ материал, доказващ, че бойци на Хамас са командвали офанзиви против Израел от вътрешността на болничното заведение, макар че не е било допустимо да се ревизират без значение изказванията.

Ръководеното от Хамас министерство на опазването на здравето в Газа сподели, че минимум 3195 деца са били убити в Газа от 7 октомври, което е повече от броя на децата, убити в международните конфликтни зони от 2019 година, съгласно благотворителната организация Save the Children.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР