Тексас: Двойка арестувана по Закона за големите котки по подозрение в продажба на маргай и опит за продажба на ягуарче

...
Изображение: Котето маргай. Снимка: Прокуратурата на САЩ, Южен окръг на
Коментари Харесай

Изображение: Котето маргай. Снимка: Прокуратурата на САЩ, Южен окръг на Тексас

Те се явиха за първи път във федералния съд в Макалън в сряда, ден след като се твърди, че е извършен опитът за продажба на ягуар.

Гутиерес-Галван е обвинен, че е продал малко маргай на същия мъж за $7500 (£6150) на паркинг на спортен магазин предишния месец.

Твърди се, че мъжът е инструктирал жена си да донесе каса с пари от дома им на на паркинга, но органите на реда са спрели движението, преди тя да успее да пристигне и да открие парите.

Маргай е малка дива котка, произхождаща от Централна и Южна Америка и се смята за „почти застрашена“ към международната благотворителна организация Световна защита на животните.

Ягуарите са както защитени диви животни, така и включени в списъка на застрашените видове.

И двете животни са иззети безопасно от властите.

Прочетете повече от Sky News:
Зоологическата градина приветства „смел и красив“ рядък черен ягуар
Самолетът се разби в покрива на дома в Тексас

Законът за обществена безопасност на големите котки беше въведен през декември 2022 г. , с цел прекратяване на частната собственост върху големи котки като домашни любимци и забрана на изложителите да позволяват публичен контакт с големи котки, включително малки.

През 2020 г. хитът на Netflix хвърли светлина върху експлоатацията на големи котки в плен в САЩ и използването на малките като доходоносно семейно забавление.

Звездата от сериала, Джо Екзотик, сега излежава 21-годишна присъда в затвора срещу активистка за защита на животните Карол Баскин, която също се появи в шоуто.

Ако бъдат осъдени, Гутиерес-Галван и Гарза са изправени пред до пет години федерален затвор и евентуална глоба до $20 000 (£16 400)..

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР