Изображение: Имението на Тотнъм Хотспър Соломон Изображение: Лиел Абада от

...
Изображение: Имението на Тотнъм Хотспър Соломон Изображение: Лиел Абада от
Коментари Харесай

Мениджърът на Израел Алон Хазан се „горди“ със своите играчи, докато се бият за нацията си далеч от бойните полета на Газа

Изображение: Имението на Тотнъм Хотспър Соломон Изображение: Лиел Абада от Селтик

Абада влезе в пряк спор с част от своите лични почитатели на Селтик, откакто Зелената бригада разпъна транспарант, който гласеше: " Освободете Палестина. Победа на съпротивата! " Гигантите от Глазгоу не разрешиха някои от последователите, развяващи палестински флагове.

„ Те не се интересуват какво ще кажат хората за (тях) “, сподели Хазан в извънредно изявление за Sky News. „ Те се борят за своя народ, те се борят за своята страна, тъй като знаят каква е истината.

Ливан на прага на война с Израел като Хизбула предизвестява, че „ милиард “ араби са подготвени да поддържат Газа

„ Така че, когато не престават да вършат това, мисля, че за мен е доста по-различно, само че въпреки всичко те са още един боец на моята страна.

„ Хората се бият в Газа – Манор и Лиел и други се бият по целия свят, с цел да покажат (гледната) точка на израелската страна, израелския народ и какво се случва с нас.

„ И не ги интересува дали някой ще приключи контракта или нещо сходно. Много се гордея с тях... Manor, Liel и други наши играчи могат да живеят доста, доста горди от себе си за това, което сте създали за страната. "

Изображение: Старши треньорът на Израел Алон Хазан. Снимка: САЛВАТОРЕ DI NOLFI/EPA-EFE/Shutterstock

Квалификация за Европейско състезание против Косово

Хазан ще бъде без Соломон и Абада заради травми, когато Израел се завърне в игра в неделя против Косово в подготовка за Европейско състезание, която беше отсрочена след експлоадирането на войната предишния месец.

Мачовете против Швейцария и Румъния, които трябваше да се играят в Израел, вместо това ще бъдат проведени в Унгария, като оживелите от офанзивите на Хамас ще бъдат докарани като почитатели.

Хазан сподели: „ Дори преди да желаеме да сме част от Еврото, за нас е по-важно да се гордеем с нашата страна и да дадем малко благополучие, с цел да променим атмосферата. Това е по-важно от присъединяване в шампионата. "

Войната наложи отсрочване на квалификациите за Световната купа за Палестина

Войната също по този начин наложи отлагането на квалификациите за Световната купа за Палестина, което е приет от ФИФА като нация и играе в азиатската конфедерация. Трима играчи не могат да изоставен Газа за мачове против Ливан и Австралия.

Как се развиват борбите в Газа

Палестинската футболна федерация също приказва за потребление мачове, с цел да обединят своите хора по време на спор.

Но част от солидарността с палестинската идея в английския футбол не се харесва на Хазан поради мащаба на клането на към 1400 израелци на 7 октомври. < /p>

„ Разочароваща “ липса на съответно безмълвие

Висшата лига резервира безмълвие за всички жертви на спора в Израел и Газа.

Хазан сподели, че това е „ разочароващо " неналичието на характерно безмълвие за Израел, както беше разрешено на други страни след терористичните офанзиви.

Футболната асоциация беше изправена пред рецензии от израелски и еврейски групи, че не освети арката на " Уембли " в цветовете на израелското знаме, макар се осветява за Франция, Белгия и Турция след офанзиви през последните години.

Прочетете повече:
Палестинци се стичат към автомагистралата в Газа, до момента в който израелските сили нанасят удари покрай лечебни заведения

Футболът „ плува в политиката “

„ Не променяйте мнението си според от това коя страна страда “, сподели Хазан, който обезпечи промоцията на Уотфорд във Висшата лига през 1999 година, като вкара решителната дузпа във крайна дузпа на плейофа.

Това изявление е доминирано от войната, само че Хазан упорства, че това не е проблем, тъй като футболът „ плува в политиката “ – акцентирайки семейството на Катар на Световната купа.

Той сподели: „ Това злополучие, това, което се случва в Израел, не е въпрос на политика. Не става дума за това кой е добър, той е неприятен. "

И до момента в който се концентрира върху футболната си роля, Хазан ще мисли за щерка си. Омъжена преди месец, тя незабавно беше призована в армията и изпратена в границата с Газа.

„ Много, доста, доста е мъчно да се концентрираш върху футбола “, сподели той.

Но има по-голяма задача – връщането на Израел в международния спорт сцена.

„ Нашата страна е построена от хора, които не престават да оцеляват през всичките тези хиляди години, " сподели Хазан. „ Ние представляваме нещо доста по-голямо от футбола в Израел. "

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР