Изображение: Антони Блинкен на пресконференция в Тел Авив. Снимка: AP

...
Изображение: Антони Блинкен на пресконференция в Тел Авив. Снимка: AP
Коментари Харесай

Войната между Израел и Хамас: Антъни Блинкен имаше три задачи по време на посещението си в Близкия изток - нито една от тях не мина добре

Изображение: Антони Блинкен на конференция в Тел Авив. Снимка: AP

Първо, да убеди Израел да разреши мъртвило в боевете, с цел да пусне повече помощ и заложници. Това най-малко към този момент е отхвърлено. Израел твърди, че първо би трябвало да бъдат освободени заложниците, след което могат да приказват за прекъсване на боевете.

Второ, да убедят арабските страни да помислят за дълготрайни решения за преустановяване на спора Израел-Хамас.

" Шегуваш ли се? " споделиха неговите арабски домакини, в този момент в действителност не е моментът Газа да бъде превърната в отломки.

Те също щяха да му кажат, че Израел би трябвало да се ангажира да приключи всякакво разширение на заселниците в окупирания Западен бряг. Ако се случи, може би може да се обмисли дълготраен мир.

Изображение: Антони Блинкен се среща с палестинския президент Махмуд Абас на Западния бряг. Снимка: AP

Трето, неговата задача да спре разпространяването на спора. Той проповядваше на хора тук. Никой, който е срещал, не желае този спор да се уголемява. Но те не са тези, които евентуално ще го ескалират.

Хизбула и Иран са заплахата и по явни аргументи не бяха в маршрута на Блинкен.

Междувременно невижданото заличаване от Израел на Газа изостря геополитическите разломи в района, правейки по-голямо изригване на принуждение все по-вероятно.

Израел в никакъв случай не е правил на Газа това, което прави в този момент. За една седмица той хвърли толкоз бомби върху дребната гъсто обитаема линия земя, колкото подкрепяната от Съединени американски щати коалиция хвърли върху Мосул, борейки се с Ислямска страна за два месеца.

Той порази цивилни здания, учебни заведения, коли за спешна помощ и региони, където се споделя, че хората би трябвало да се движат, с цел да бъдат в сигурност. Твърди се, че има положителни военни аргументи да го направи, само че въздействието е същото.

Изображение: господин Блинкен с външния министър на Йордания Айман Сафади. Снимка: AP

Снимки на мъртви палестински деца, подредени в смъртните им покрови пред лечебните заведения в Газа, и ужасни подиуми на опустошение, гледани 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата по арабските телевизионни новинарски канали, подтикват публичното мнение в района и публичния яд на неговите водачи.

Лидерът на Турция да вземем за пример Реджеп Тайип Ердоган даде да се разбере, че министър председателят на Израел Бенямин Нетаняху е история за него. „ Ние го изтрихме “, сподели той.

Подкрепата на Съединени американски щати за Израел във войната в Газа е пагубна за позицията на Съединени американски щати в района и отвън него.

Развиващите се народи гледат виждат двойни стандарти, когато става въпрос за Израел и Украйна, и затова е евентуално да бъдат по-малко съпричастни към апелите на Запада да ги поддържа във войната там.

Дипломацията на господин Блинкен кара Съединени американски щати да наподобяват безсилни и в някои способи шунка пестник. В Рамала на Западния бряг той сподели на Палестинската администрация (ПА), върли врагове на Хамас, че те биха могли да играят централна роля в Газа, откакто тя бъде прочистена от Хамас посредством удивително деликатна намеса.

Прочетете повече:
Газа е „ разграничена на две от Израел “ и губи връзка
Екипи от криминалисти разпознават жертви от осакатени остатъци
Полицията на Мет приключва връзките си със консултант, който води спорно скандиране

Изображение: господин Блинкен се срещна с американски морски пехотинци, до момента в който беше в Багдад. Снимка: AP

Палестинската власт към този момент се смята за държавно управление на помощник от доста палестинци. Идеята, че може да се върне на власт в Газа на гърба на израелските танкове, ще им се стори наивна и неуместна.

Въпреки това има няколко позитивни страни, до момента в който господин Блинкен продължава да се движи.

< p> Войната не е ескалирала. Мнозина се опасяваха, че настъплението на Хамас на 7 октомври предвещава нов тип Свещена война с Хизбула и Иран, който евентуално ще се причисли към нея.

Вилнеещата формация на 7 октомври доближи ново равнище на безчовечие, при което бяха убити 1400 израелци измежду някои от най-лошите поквари, които можете да си визиите, и до 250 взети заложници. Но наподобява, че това не е било планувано като нов тип Джихад 2.0, включващ повече от Хамас.

Изображение: господин Блинкен (дясно), дипломат на Съединени американски щати в Турция Джеф Флейк

Хизбула имаше редица благоприятни условия да стане е забъркан, само че не го е направил.

Съобщено е, че разполага с 150 000 ракети, секретни в хълмовете на Южен Ливан.

Мисълта, че това е отприщено и израелско-американската отговорът не предстои на обсъждане.

И Иран, наподобява ясно, не желае спор, който да се насочи против две американски групи превозвачи в Средиземно море и американски бази в Персийския залив.

моментът на заплаха може да е отминал за по-широк спор в района.

Но не и за почтените в Газа, които към момента умират в хиляди и стотиците заложници, държани измежду тях.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР