Износът от пристанищата на Великобритания към Европейския съюз е намалял

...
Износът от пристанищата на Великобритания към Европейския съюз е намалял
Коментари Харесай

Британският износ за ЕС е намалял с 68 % през януари

Износът от пристанищата на Англия към Европейския съюз е намалял с над две трети през януари в съпоставяне със същия месец на 2020 година, демонстрират данни на английската Асоциация на сухопътния транспорт на артикули, съобщи ДПА, като се базира на в. "Обзървър ".

Макар че продължаващата пандемия от ковид е оказала въздействие върху ограничението на търговията, асоциацията твърди, че забележителна част от 68-процентното понижение се дължи на спомагателната документи и инспекции, които са нужни в този момент, когато Англия към този момент не взе участие в общия европейски пазар.

Ръководителят на асоциацията Ричард Бърнет сподели, че спадът в търговията е бил плануван от организацията, която е поискала английското държавно управление да откри способи да понижи бюрократичните спънки и да подсигурява, че търговията ще устои след Брекзит.

"Смятам, че е много разочароващо и дразнещо, че министрите са решили да не се вслушат в сектора и експертите ", съобщи той. По думите му доста камиони, които докарват артикули от Европа, се връщат на континента празни, защото огромен брой английски компании сега даже не се пробват да изнасят за Европейски Съюз.

Бърнет означи, че Англия има единствено към 10 000 работещи митнически чиновници - близо една пета от броя, който съгласно асоциацията е нужен за реализиране на ефикасна активност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР