Износът на специализирана оръжейна продукция е нараснал с 200% по

...
Износът на специализирана оръжейна продукция е нараснал с 200% по
Коментари Харесай

С 200% повече оръжия сме изнесли през 2022 г.

Износът на профилирана оръжейна продукция е повишен с 200% по данни от 2022 година Това е към 1.6 - 1.7 милиарда евро или към 220% растеж по отношение на 2020 година

Това разяснява министърът на стопанската система Богдан Богданов пред Българска национална телевизия.

Неговата цел е да продължи развиването на промишлеността, както и модернизацията на произвеждане. " Стараем се да осигурим и една сигурна среда за хората, които работят в тези фабрики ", съобщи министърът.

По думите му има развиване по като предходната седмица министерството на стопанската система е завело иск против апортирането на акциите към сдружението на Георги Гергов. По последни данни Панаирът е с над 100 млн. загуба поради неефективно ръководство, а може би целеустремено, акцентира Богданов.

" Тепърва съдът ще каже кой е отговорен. За нас беше значимо първо да се спре вписването, което трябваше а стане при започване на юни и Пловдивският панаир в огромната си степен да бъде в частни ръце ", добави Богданов.

Той увери, че Министерството на стопанската система, както и Министерски съвет ще наблюдават развиването на правосъдния развой.
 Агенцията по вписванията апелира решението за Пловдивския панаир
Агенцията по вписванията апелира решението за Пловдивския панаир

От години Георги Гергов се пробва да реализира скрита приватизация, показват от ПП/ДБ

По данни на Българска народна банка 2022 година е втората от последните 15 години с най-голям растеж на вложенията у нас, сподели още Богданов. И добави- тази наклонност продължава и през 2023 година , като за първите четири месеца Българска народна банка регистрира към 60% растеж на вложенията в България.

Оказва се, вложителите демонстрират интерес главно към индустриалните предприятия у нас. Министърът посочи, че всеки ден се среща с интернационалните вложители и локални компании, които желаят да разширят своите производства и са оптимистични във връзка идното и еврозоната.

" С приоритет ще работим за Северна България, изключително поради връзките север-юг, които ще се подобрят поради влизането в Шенген. Например Русе, Плевен, Видин, това са райони, които занапред ще се развиват и изискват старания най-много за инфраструктурно застраховане, само че и подобаваща работна ръка ", изясни Богданов.

Данъчната ни политика и сега е атрактивна за огромна част от вложителите, само че би трябвало актуализация на закона за поощряване на вложенията , счита министърът.

Нещата, които се случват в ДКК, са познати на обществото, само че няма смяна, уточни Богданов. Проблемите са хронични - неефективно ръководство, възлагане на планове без публични поръчки.
 Горанов: Ако някой в Българска народна банка е саботирал влизането в Еврозоната, това не е Димитър Радев
Горанов: Ако някой в Българска народна банка е саботирал влизането в Еврозоната, това не е Димитър Радев

Проблемът с еврото е знаменателен от позиция на дейностите на Асен Василев, сподели той
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР