Износът на Германия е бил в стагнация през юни, отбелязвайки

...
Износът на Германия е бил в стагнация през юни, отбелязвайки
Коментари Харесай

Износът на Германия в стагнация през юни заради слабото търсене от чужбина

Износът на Германия е бил в застоялост през юни, отбелязвайки напредък от едвам 0,1 на 100 по отношение на предходния месец, сочат оповестено през днешния ден публични данни, представени от Ройтерс.

Анализатори, интервюирани от Ройтерс, чакаха покачване на индикатора от 0,3 на 100 на месечна основа.

" Повече не се следи мощният резистентен мотор за напредък за стопанската система на Германия ", показва Карстен Бжески, световен началник на департамента по макроикономика в Ай Ен Джи (ING).

Напрежението по веригите за доставки, по-фрагментираната международна стопанска система и фактът, че Китай от ден на ден е в положение да създава самичък артикули, които преди купуваше от Германия, са факторите, оказали напън върху износа през юни, показва Бжески.

Вносът се е свил с 3,4 на 100 на месечна основа, сочат данни на статистическата работа.

Балансът по външната търговия на най-голямата европейска стопанска система сочи остатък от 18,7 милиарда евро (20,45 милиарда долара) през юни, което е покачване по отношение на леко поправените данни за остатък от 14,6 милиарда евро предходния месец.

Износът за страните от Европейски Съюз е повишен с 1,3 на 100 на месечна основа, до момента в който експортът за Съединени американски щати се е свил с 0,2 на 100, а за Китай и Русия - със надлежно 5,9 на 100 и 2,3 на 100.

Настроението измежду немските експортьори леко се е влошило през юли, сподели изследване на института " Ифо " предходната седмица.

" Търсенето от чужбина се развива много едва. Това е и резултат от ограничаващата парична политика в Съединени американски щати и Европа, последствията от която се усещат последователно ", уточни Клаус Волрабе, началник на изследванията в " Ифо ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР