Износът на енергийни ресурси за Китай и Индия донесе на

...
Износът на енергийни ресурси за Китай и Индия донесе на
Коментари Харесай

Bloomberg: Печалбата на Русия от износа на енергийни ресурси за Китай и Индия се е удвоила

Износът на енергийни запаси за Китай и Индия донесе на Русия 24 милиарда $ сред февруари и май тази година. Това е два пъти повече от предходната година. Това заяви в сряда Bloomberg.

„ Китай е закупил съветски петрол, газ и въглища на стойност 18,9 милиарда $. <...> За три месеца Индия е похарчила съвсем пет пъти повече за закупуване на съветски енергийни запаси, в сравнение с предходната година - 5,1 милиарда $. “ Така търговията с Китай и Индия донесе на Русия спомагателни $13 милиарда, отбелязва Bloomberg.

„ Високите цени компенсират спада в покупките от Съединените щати и други страни, които стопираха или преустановиха вноса на нефт и газ от Русия “ поради спора в Украйна. „ Санкциите доведоха до внезапно повишаване на цените на различните доставки и форсираха опустошителната инфлация, която заплашва да изпрати най-големите стопански системи в света в криза “, се споделя в отчета.

Според организацията обстановката на пазара е малко евентуално да се промени в близко бъдеще, защото цените на силата в този момент са доста по-високи, в сравнение с през този интервал на предходната година, даже и със забележителните отстъпки, предлагани от Русия за привличане на купувачи.

Според анализаторската компания Kpler, Азия за първи път изпреварва Европа по закупуване на нефт от Русия през април тази година. Износът на съветски нефт за Китай се е нараснал с 55% през май спрямо май предходната година, надминавайки Саудитска Арабия и трансформирайки Русия в най-големия снабдител на нефт за страната. Доставките на съветски нефт за Индия през юни доближиха приблизително 1,2 милиона барела дневно, което възлиза на една четвърт от размера на целия нефт, влезнал в страната през този интервал.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР