Износът на електромобили от Китай към страните от ЕС се

...
Износът на електромобили от Китай към страните от ЕС се
Коментари Харесай

На фона на разследването на Брюксел: бум на китайските електромобили в Европа

Износът на електрически автомобили от Китай към страните от Европейски Съюз се е удвоил през септември, на фона на следствие от страна на Брюксел, обвързван с евтиния импорт на китайски електрически коли, оповестява Reuters. Както Money.bg писа, Европейската комисия вижда икономическа опасност за производството на електрически коли в Европа. 
 Брюксел проверява евтиния импорт на китайски електрически автомобили
Брюксел проверява евтиния импорт на китайски електрически автомобили

Има ли икономическа опасност за производството в Европа?

През септември обаче основаните в Китай производители на коли са изнесли към 91 000 електрическия автомобил, в това число транспортни средства с чисто батерийно зареждане и plug-in хибриди, за задграничните пазари.

Износът на коли е повишен с цели 107% по отношение на година по-рано и съставлява 25,4% от общия експорт на коли в страната за месеца, демонстрират данни, оповестени от Китайската асоциация за леки коли.
 Снимка 438276
Източник:

Възходът на китайските електрически автомобили е посрещнат от ограничения за комерсиална отбрана освен в Европа, само че и в Съединени американски щати.

Докато Европейската комисия проверява дотациите на Пекин за неговата промишленост за електрически коли, американският " Закон за понижаване на инфлацията " лимитира достъпа на китайските производители на EV до данъчни заеми.

В хода на следствието в Европа ще бъдат проучени евентуалните последствия и влияние на ограниченията върху вносителите, ползвателите и потребителите на електрически коли, задвижвани с акумулаторна батерия, в Европейски Съюз.

Въз основа на констатациите от следствието Европейска комисия ще би трябвало да откри дали е в полза на общността да в профил последствията от откритите нелоялни търговски практики посредством налагане на антисубсидийни мита върху вноса на електрически коли от Китай.

Експертите от Европейска комисия настояват, че имат задоволително доказателства за това, че неотдавнашното внезапно нарастване на евтиния и субсидиран импорт на електрически коли от Китай в Европейски Съюз съставлява икономическа опасност за бранша на Стария континент.

Европейските производители на коли от дълго време водят борба за производството на по-евтини електрически транспортни средства, пробвайки да да изтрият преднината на Китай в създаването на бюджетни за потребителите модели.
 Брюксел желае да вкара специфични шофьорски книжки за джипове и електрически автомобили
Брюксел желае да вкара специфични шофьорски книжки за джипове и електрически автомобили

Какво още може да се промени за водачите в Европейски Съюз?
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР