Износът на България през януари и февруари се увеличава с

...
Износът на България през януари и февруари се увеличава с
Коментари Харесай

Износът за първите два месеца на годината скача с почти 11%

Износът на България през януари и февруари се усилва с 10.9% и доближава 9 202.0 млн. лева, оповестиха през днешния ден от Националният статистически институт (НСИ).

За обсъждания интервал износените артикули за трети страни са с 15 на 100 повече спрямо януари-февруари 2018 година Той е на стойност 2 874.5 млн. лв.. Основни търговски сътрудници на България са Турция, Китай, Съединените американски щати, Сърбия, Египет и Руската федерация, които образуват 51.3% от износа за трети страни.

Данните за износа за Европейски Съюз са единствено за януари, като се регистрира растеж от 2.2%, а общата сума е 3 164.6 млн. лв.. Основни търговски сътрудници на България са Германия, Италия, Румъния, Гърция, Франция и Нидерландия, които образуват 66.4% от износа за страните - членки на Европейски Съюз

В същото време общо вносът за януари и февруари се усилва с малко над 5% и е 10 129.6 млн. лева Внесените артикули от трети страни се усилва с 12.3% и е на стойност 3 909.9 млн. лв.. Най-голям е стойностният размер на стоките, импортирани от Руската федерация, Турция, Китай и Украйна.

Вносът на България от Европейски Съюз също е единствено за януари 2019 година, като той понижава със 7.4% и доближава 2 990.6 млн. лева. Най-голям е стойностният размер на стоките, импортирани от Германия, Италия, Румъния, Гърция и Унгария.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР