Износ на оръжие за Украйна може да е причината за

...
Износ на оръжие за Украйна може да е причината за
Коментари Харесай

Има връзка между отравянията на Скрипал и Гебрев

Износ на оръжие за Украйна може да е повода за отравянето на оръжейния предприемач Емилиян Гебрев. Има връзка сред покушението против него и това на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал в Солсбъри три години по-късно. И в двата случая се появява един и същи хипотетичен офицер на съветското ГРУ – Денис Сергеев с псевдоним Сергей Федотов. Това излиза наяве от известие на прокуратурата, публикувано във вторник.

" Украйна " е главната версия, по която се работи. Същевременно от държавното обвиняване отхвърлят съмнението, че опитът за ликвидиране е поради русенския цех " Дунарит ", който Гебрев се опита да придобие и по този начин си завоюва гнева на депутата и медиен магнат Делян Пеевски, както и обвиняване в пране на пари.

Друго значимо конкретизиране – все още отровата, употребена против предприемача, не е открита. А може и това в никакъв случай да не се случи.

Накратко прокуратурата показва, че Гебрев е изнасял оръжие за Украйна на три пъти – един път през 2014 година и два пъти през 2015 година

Държавното обвиняване категорично се застрахова:
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР