Изненадващо Турция направи ход, който едва ли е по вкуса

...
Изненадващо Турция направи ход, който едва ли е по вкуса
Коментари Харесай

Турция изненадващо затвори въздушното си пространство за руски самолети до Сирия

Изненадващо Турция направи ход, който надали е по усета на Путин.

Турското въздушно пространство е затворено за военни и цивилни самолети, пренасящи войски от Русия за Сирия след консултация с Москва, сподели турският държавен оператор TRT Haber, цитираxur външния министър Мевлют Чавушоглу в събота, съобщи Дневник.

Членката на НАТО Турция има положителни връзки както с Русия, по този начин и с Украйна и се пробва да посредничи във войната сред тях. Но Анкара затвори проливите за съветски военни кораби Босфора, а в този момент принуждава и авиацията да заобикаля Турция, с цел да доставя контингента в Сирия.

 

" Затворихме въздушното пространство за съветските военни самолети и даже за цивилни самолети, които отиват в Сирия и транспортират бойци ", сподели Чавушоглу пред кореспонденти на на борда на аероплан на път за Уругвай. Той сподели, че разрешението е било обещано за интервал от три месеца до април и по-късно полетите стопират.

 

Той сподели, че договарянията сред Русия и Украйна не престават и страните работят по план за взаимна декларация.

Всичко, което би трябвало да знаете за:

Войната в Украйна (974)

Чавушоглу сподели, че в случай че бъде реализиран прогрес в договарянията, съветският президент Владимир Путин и украинският президент Володимир Зеленски са се договорили срещата може да се организира в Турция.

 

По същото време на изненадваща конференция в киевското метро Зеленски сподели,че никакви договаряния и срещи няма да има, в случай че Путин стартира да избива украинците в Малиупол и опита да организира референдум за някаква Херсонска или друга република в Южна Украйна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР