Изненадващо от сглобката“ решиха да направят сега първата от поредицата

...
Изненадващо от сглобката“ решиха да направят сега първата от поредицата
Коментари Харесай

ПП-ДБ преотстъпи на ГЕРБ правната комисия на НС

Изненадващо от „ сглобката “ взеха решение да създадат в този момент първата от поредицата ротации на водещи постове в ръководството. ПП-ДБ ще преотстъпи през днешния ден председателското място в парламентарната правна комисия на ГЕРБ-СДС. Досегашният й ръководител Стою Стоев ще бъде заменен от Анна Александрова.
Шефското място на правната комисия беше първият значим пост, за който ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС се договориха. Това стана през май т.г., още до момента в който се водеха договарянията за постоянно държавно управление. Тогава договорката беше, че герберите ще дефинират ръководителя на Народното събрание - за подобен беше определен Росен Желязков, а десните - ръководителя на правната комисия, за какъвто показаха младия и некомпетентен правист Стою Стоев. Разбра се, че хората на тези постове ще бъдат сменяни на всеки 3 месеца.
Впоследствие се оказа, че това не е по този начин - ротацията на ръководителя на Народното събрание ще се прави дружно с тази на премиера. А на 5 септември лидерът на герберските депутати Десислава Атанасова е внесла предложение за замяната на Стоев с Александрова.
Тази заран самият Стоев изясни в коридорите на Народното събрание новата сделка с герберите - шефът на правната комисия да се сменя при всяка нова парламентарна сесия. Зимната сесия стартира от 1 септември, а с това комисията се преотстъпва на ГЕРБ-СДС, разбра се от думите на Стоев.
Иначе Анна Александрова има опит в това отношение - тя оглавяваше правната комисия в продължение на 2 години в 44-ото Народно заседание. В сегашния парламент Александрова се прочу с промените, които с нейни съпартийци внесоха в Закона за достъп до социална информация, които неправителствени организации оповестиха за огромна крачка обратно в публичността на държавните институции.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР