Изненадващо е на пръв поглед, че най-малко произшествия с телесни

...
Изненадващо е на пръв поглед, че най-малко произшествия с телесни
Коментари Харесай

Подводните камъни на зимата - видео

Изненадващо е на пръв взор, че минимум катастрофи с телесни пострадвания се случват през зимата спрямо останалите сезони, както оповестява немската федерална статистическа работа (Destatis). Специалистите обаче изясняват това с това, че множеството водачи са доста по-внимателни, в сравнение с през останалите месеци на годината, поради рисковите условия по пътищата. Колата също е оставена остава неизползвана по-често, в сравнение с в другите сезони.

Ако към момента не желаете или не можете да се оправите без колата си, когато вали сняг, лед или пътят замръзва, би трябвало да сте наясно, че нормално вие носите отговорност при положение на случай. Зимните пътни условия никога не се смятат за форсмажорни условия и не освобождават лидера от отговорност. По-скоро той носи главната отговорност и съгласно Закона за придвижване по пътищата (StVO) би трябвало да приспособява стила и скоростта си на шофиране към пътя, видимостта и метеорологичните условия. Това значи че лидерът би трябвало да управлява автомобила си когато и да е, да може да го ръководи елементарно и да го стопира в точния момент. Ако е належащо, даже скоростта на пешеходец би трябвало да е налице в такива обстановки.

Коварното нещо на зимните пътни условия е, че те могат да се влошат за доста малко време. Следобедното слънце таман грее от синьото небе, а външната температура е в плюсовия диапазон. Малко по-късно слънцето изчезва, бързо става студено и пътят става хлъзгав. Т.н. „ черен лед “ се образува бързо, когато дъждът падне върху към този момент студената пътна настилка. И тогава шофирането на колата се трансформира в „ игра с падение “, тя навлиза в зона, където лидерът към този момент не може да бъде сигурен, че транспортното му средство е под надзор.



Как правосъдната процедура работи при злополуките през зимата в Германия, да вземем за пример, може да се илюстрира чудесно с образеца с черния лед. Това ненадейно замръзване на пътя нормално вкарва водачите в неприятности толкоз ненадейно, че мнозина считат това естествено събитие за форма на „ форсмажорни условия “. Но неточност! Германското законодателство изисква водачите да могат да заобикалят трудности когато и да е и да стопират в точния момент.

Скоростта би трябвало да бъде надлежно контролирана и в случай че е належащо понижена до пешеходно движение което се поддържа задоволително безвредно разстояние. Следователно, даже при случай вследствие на черен лед, лицето, което е предизвикало случая, би трябвало да заплати породените вреди. В подобен случай тази максима може да значи, че причинителят на ПТП ще има проблеми и със своя осигурител при споразумяване на претенцията.

На този декор водачите на транспортни средства при зимни метеорологични условия несъмнено би трябвало да вземат поради условието постоянно да карат прозорливо и да се приспособяват към трафика и метеорологичните условия. Това значи да карат по подобен метод, че да могат да спрат в точния момент даже при положение на неочаквани трудности или рискови обстановки. И в случай че рискът ви наподобява прекомерно огромен по хлъзгавите пътища, по-добре е да оставите транспортното средство вкъщи.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР