Изненадващо австриецът Йоханес Щролц спечели златния медал в комбинацията по

...
Изненадващо австриецът Йоханес Щролц спечели златния медал в комбинацията по
Коментари Харесай

Супер изненада в Пекин 2022 в ските! Син спечели златото 34 г. след баща си

Изненадващо австриецът Йоханес Щролц завоюва златния орден в комбинацията по ски-алпийски дисциплини за мъже на Игрите в Пекин.

29-годишният Щролц записа общо време от 2:31.43 минути, откакто беше четвърти в спускането с 1:43.87 минути, само че беше най-бърз в слалома с 47.56 секунди. Така той записа най-голямата победа в кариерата си и последва своя татко Хуберт Щролц, който завоюва комбинацията преди 34 години на Игрите в Калгари 1988.

Така Хуберт и Йоханес Щролц влизат в историята като първата двойка татко и наследник, която печели златни олимпийски медали в алпийските ски.

Австриецът записа първи триумф в кариерата си за Световната купа предишния месец след успех в слалома в Аделбоден. Миналата година той беше оставен отвън тима на Австрия и трябваше да тренира независимо.

Лидерът след спускането Александър Аамод Килде (Норвегия) завоюва сребърното отличие, откакто приключи с 59 стотни закъснение. Той се оправи изненадващо добре в слалома и взе втори орден от Игрите след бронза в супергигантския слалом във вторник.

Трети на 68 стотни се подреди канадецът Джеймс Крофърд, който остана четвърти в спускането и шести в супергигантския слалом.

Световният първенец в дисциплината Марко Шварц от Австрия приключи пети, а шести изненадващо се подреди представителят на Израел Барнабаш Солош.

Носителят на Големия бистър глобус за предишния сезон Алекси Пентюро от Франция, някогашен международен първенец и повторен сребърен медалист от международни шампионати и олимпийски игри, отпадна в слалома.
Алпийската композиция, която в сегашния си формат включва втурване и слалом, към този момент не участва в стартовете от Световната купа. Само 27 състезатели участваха в четвъртък, много по-малко от 65-е в Пьончан 2018, защото скиорите от ден на ден се специализират в скоростни или в механически дисциплини.

Защитаващият купата си от Пьончан 2018 Марсел Хиршер (Австрия) към този момент приключи спортната си кариера.

Ски-алпийски дисциплини, композиция за мъже:

1. Йоханес Щролц (Австрия) - 2:31.43 минути (1:43.87 минута в спускането и 47.56 секунди в слалома)

2. Александър Аамод Килде (Норвегия) - 2:32.02 (1:43.12 и 48.90)

3. Джеймс Крофърд (Канада) - 2:32.11 (1:43.14 и 48.97).
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР