Изненадваща била за екоминистъра оставката на правосъдния му колега .

...
Изненадваща била за екоминистъра оставката на правосъдния му колега .
Коментари Харесай

Ревизоро: Няма да приемат оставката на Кирилов, ще разчистим 1 200 т пестициди

Изненадваща била за екоминистъра оставката на правосъдния му сътрудник. Нямаше претекст оставката му, мисля, че няма да я одобряват. За мен никой няма да плаче, за Дани Кирилов все някой ще се застъпи. Това сподели той пред Българска национална телевизия.

 Министър и прокурор ревизираха два от най-опасните хранилища на пестициди Министър и прокурор ревизираха два от най-опасните хранилища на пестициди
Проверяват два от най-рисковите хранилища за пестициди в чирпанското село Яворово. Там са екоминистърът Емил Димитров и зам.-главния про...
В Старозагорска област стартираха дейностите за неутрализиране на излезли от приложимост пестициди и други препарати за растителна отбрана с изминал период на валидност.
След вчерашната акция, при която бяха открити, през днешния ден министърът разяснява, че до края на годината Министерство на околната среда и водите ще може да почисти 1000 - 1200 т рискови боклуци до края на годината. За задачата има контракт с френска компания с френската Seche Group, профилирана в ръководството на рискови боклуци.
Миналата година 3 700 тона се изчистени по швейцарската стратегия. Тази година можем 1000 - 1200 тона. Там са от 60-те години пестициди, вие желаете за 6 месеца мандат всичко да свършим ", сподели Димитров.
" Ние бързаме да ги махнем, по тази причина Върховната административна прокуратура разпореди тези, които са в най-голяма заплаха, които могат да застрашат. Вчера когато бяхме в Стара Загора, регионалният шеф сподели, че един склад, който е в някаква непосредственост, не е в заплаха, само че наоколо до водоизточник, в реда на нещата е да го махнем. Около 5 тона пестициди, ще би трябвало и тях. С което Старозагорска област ще би трябвало да бъде дефинитивно изчистена, само че ние не можем 40 години трупани проблеми ", сподели още министъра.
 100 тона загробени пестициди открити в някогашни ТКЗС-та 100 тона загробени пестициди открити в някогашни ТКЗС-та
100 тона пестициди, огромна част от тях загробени, са открити при инспекции за погрешно съхранявани препарати за растителна отбрана (ПРЗ...
По думите му има открити доста места в които пестицидите са в земята, около поляни и водоизточници. Той сподели и фотоси. " Може да замърси водоизточник, бунар, може всичко да се случи ", сподели той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР