Изненадваща акция на Областната дирекция по безопасност на храните в

...
Изненадваща акция на Областната дирекция по безопасност на храните в
Коментари Харесай

БАБХ и УКОРС удариха нелегален пазар в Бургас! Ромите изнагляха

Изненадваща акция на Областната дирекция по сигурност на храните в Бургас и Управление при рецесии, публичен ред и сигурност (УКОРС) към Общината удари незаконен пазар за плодове и зеленчуци в бургаския кв. Кумлука, написа Флагман.бг. Циганите бяха разпрострели щайгите си с необоснован генезис стока на метри от полицейския сектор - в градинката пред читалище " Христо Ботев ".

Две фамилии от гетото продаваха продукцията си непосредствено върху тротоара. Извънредната интервенция на униформените изненада ромите, които нямаха време да избягат преди да бъдат сгащени. Те започнаха да си събират стоката с вярата, че може да им се размине. След като схванаха обаче, че това няма по какъв начин да се случи, започнаха да недоволстват, вдигайки кавги - това, което умеят най-добре. Наглостта им мина всевъзможни граници, когато 15-годишната продавачка Димитрина съобщи " Утре отново сме тук! ".



Инспекторите бързо съумяха да усмирят пристрастеностите и да конфискуват стоката.
В акцията персонално присъстваше и шефът на Областната дирекция по сигурност на храните в Бургас доктор Георги Митев.

" Те нямат нужните разрешителни за осъществяването на продажбата, в тази ситуация - плодове и зеленчуци. Иззетото количество от стоката ще бъде предадена за заличаване на бургаското бунище, защото са с нарушена целокупност и липсват документи за техния генезис. Нарушителите ще бъдат глобени " , съобщи доктор Митев.

Инспекторите сформираха актове за нерегламентирана продажба и констативни протоколи за заличаване на иззетата стока.


15-годишната Димитрина не се впечатли от формираните актове и съобщи, че още на следващия ден още веднъж ще опъне сергията си

Съвместните инспекции на БАБХ и УКОРС ще са през цялото лято, до момента в който не сложат завършек на незаконната продажба. " Търговците " от Кумлука неведнъж са предупреждавани и глобени, само че все пак не престават въртят противозаконния пазар. Отказват да си извадят и позволение.


В акцията участваше шефът на Областната дирекция по сигурност на храните доктор Георги Митев (по средата) както и началникът на отдел " Общофункционален надзор " към Община Бургас Мариян Ангелов (вдясно)
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР