Изненадващ успех в първия старт от новия сезон в Световната

...
Изненадващ успех в първия старт от новия сезон в Световната
Коментари Харесай

Изненадващ успех на норвежки аутсайдер на 10 км ски-бягане във Финландия

Изненадващ триумф в първия старт от новия сезон в Световната купа по ски-северни дисциплини реализира норвежкият новобранец Мартин Льовстрьом Ниенгет. В старта на 10 км в Рука (Финландия) той завоюва бягането с 23:31.7 минути. На 2-ото място се подреди представителят на домакините Ииво Нисканен, който изостана на 2.9 секунди. Третата позиция е за различен норвежец - Ерик Валнес, останал на 9.7 секунди.

Както и в ранния старт при дамите, многочислените финландски фенове бяха държани в напрежение до края. Дълго време те смятаха, че са видели тяхната звезда Ииво Нисканен да се открива като кандидат №1 за първото място. Но норвежецът Мартин Льовстрьом Ниенгет не мислеше по този начин и изненадващо стартира офанзива.

Скандинавецът, който стартира с темпото на главния си противник за деня, изпревари Нисканен с по-малко от 3 секунди, когато пресече линията.

Победителят в първия типичен спринт за зимата, провел се през вчерашния ден - Ерик Валнес приключи на подиума. Третото място беше несъмнено единствено с една секунда разлика пред своя съотечественик Паал Голберг.

При това състояние Валнес затвърди мястото ни на водач в генералното класиране, добита в петък след успеха му. Той има 202 точки, пред Йоханес Клаебьо със 152 и Пал Голберг със 139. Днешният победител е на 9-о място с първите си 100 точки.

Изненадата през днешния ден беше 11-о място на ирландеца Томас Малоуни. Българинът Симеон Деянов приключи на 75-о място от 88 приключили ски-бегачи. Участникът на Олимпийските игри в Пекин 26:04.6 минути или закъснение от 2:32.9 минути от спечелилия.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР