Изненадващ проблем се появи в преговорите за новия договор на

...
Изненадващ проблем се появи в преговорите за новия договор на
Коментари Харесай

Появи се проблем в преговорите между Ансу Фати и Барселона

Изненадващ проблем се появи в договарянията за новия контракт на Ансу Фати с Барселона. В момента шефовете на каталунците водят диалози с сътрудника на играча Жорже Мендеш и с бащата на младока Бори Фати. Оказва се обаче, че те имат различия по отношение на продължителността на сегашния контракт на крилото, разкрива El Mundo Deportivo.

От Барса настояват, че на процедура договорът на Фати е за още четири години, тъй като той е до 2022, само че има уговорка за автоматизирано удължение с още две години.

Мендеш и бащата на футболиста обаче не са съгласни с това, защото този контракт е подписан до момента в който Фати е бил младеж. А съгласно Параграф 18 от наредбите на ФИФА, " оптималният контракт, който един футболист може да подпише е за пет години... Когато става въпрос за състезател под 18 години, продължителността на контракта може да е най-много три години. Всяка уговорка за по-дълъг интервал няма да бъде призната за годна ".

Това значи, че клаузата на Барселона за удължение на контракта на процедура не важи. А това слага каталунците в неизгодна позиция в договарянията.

18-годишният Фати към този момент се наложи като главен футболист в състава на Барса и играеше много постоянно от началото на сезона, като има 5 гола в 10 изиграни мача. Освен това той към този момент е и национал на Испания с 1 гол в 4 срещи за " Ла Фурия ". За страдание младежът получи тежка травма, като се подложи на интервенция на коляното и ще отсъства до месец март.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР