Изненадва липсата на каквато и да е реакция от Брюксел

...
Изненадва липсата на каквато и да е реакция от Брюксел
Коментари Харесай

Иво Христов в ЕП: Българите в Северна Македония плащат цената на европейското безразличие

„ Изненадва неналичието на каквато и да е реакция от Брюксел във връзка с пребития македонски българин Християн Пендиков “, сподели българският евродепутат.
„ На 19 януари в Охрид македонският българин Християн Пендиков бе грубо пребит от свои съграждани. Това е трагично увещание, че в страна – претендент за член на Европейския съюз – да си българин е рисково. И не е първият случай на принуждение.

Изненадва неналичието на каквато и да било реакция от Брюксел. “
Това съобщи в свое изявление в пленарна зала Иво Христов, член на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал (S&D). В Страсбург Европейският парламент организира своето постоянно съвещание.
„ Европейската комисия и някои европейски водачи пренебрегнаха предизвестията на българския президент, че политиците в Скопие нямат воля да решат отворените въпроси. Българското несъгласие върху договарянията бе снето с напън извън, освен това в нарушаване на съюзните критерии за участие “, сподели още българският евродепутат.

По думите му, през днешния ден българите в Република Северна Македония заплащат цената на европейското равнодушие към историческите контузии и културните похищения на Скопие. 
„ Призовавам Европейската комисия и комисарят по разширението да заемат кардинална позиция, с цел да бъдат прецизно спазвани духът и буквата на европейската интеграция “, приключи изявлението си Иво Христов.
 
За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал:


 
 
14 Фев 202310214 Фев 2023106314 Фев 202311914 Фев 20239314 Фев 2023133013 Фев 20231352КоментариВинкела14 Фев 2023 9:27ч.
Ивчо, стига си шикалкавил и ти с клишета " и тако и вако ". Европейски Съюз не е апатичен, ами извършва команди на едни други. Не му припоисвай безсърдечие, когато става въпрос за незаконна целеустременост. И by the way сега България има доста по-тежки екзестенциални проблеми: ликвидира се нуклеарната енергетика, с което и Българоя. Физически! Брадат, противен ибрикчия!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Ретранслатора14 Фев 2023 9:31ч.
Не господин Христов, българите в РСМ не заплащат цената на безразличието в Брюксел, а цената на евроатлантическите полезности, а по преди и на пролетарските полезности.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани07 Фев 2023112207 Фев 2023102410 Фев 2023332207 Фев 2023870
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР