Изненада е, че ПП и ДБ се оказват в невъзможност

...
Изненада е, че ПП и ДБ се оказват в невъзможност
Коментари Харесай

Ирена Тодорова: Изненада е, че ПП и ДБ се оказват в невъзможност да предложат кабинет и програма

Изненада е, че Политическа партия и Демократична България се оказват в неспособност да предложат кабинет и управническа стратегия. Това изясни пред БНР Ирена Тодорова, учител в Нов български университет.
" Те имаха готовността да ръководят страната. До огромна степен изглежда, че са оставили целия управителен развой на Бойко Борисов и ГЕРБ-СДС. Безпокои ме тази отпадналост, която издава втората политическа мощ. Те не могат да се разделят с чувството, че са първенци. Продължават да се концентрират в огромните регионални градове. Мислят по-елитарно, само че гражданска война не се прави с градския хайлайф. Трябва да можеш да представляваш по-широк кръг от хора, които те отхвърлят да видят и припознаят "

 

Слабост е и неналичието на централно управление и организация в Политическа партия и в обединението, означи още Тодорова. 

 

" Виждаме разнообразни физиономии от Политическа партия, които приказват на друг език по отношение на визията си за предстоящ кабинет "

 

Ирена Тодорова е сюрпризирана от желанието Асен Василев и Кирил Петков да бъдат непременно министри. Определя го като провокация. 

" Нямат ли доверие на някой различен? Те са водачи, които могат да ръководят процеса в профил ". 

 

Дебатът за София не е незначителен, уточни още тя.

" Трябват ни по-всеобхватни лица, които не са толкоз бутикови, хора, които да събират, а да не разделят обществото. Нито една политическа рецесия няма да се реши, до момента в който обществото не се успокои. Хората не виждат смисъл в ролята и функционалността на политиката. София не е „ Оборище “, не е регион „ Централен “, има „ Кремиковци “, „ Люлин “ и „ Дружба “. Те постоянно не са показани "

Демократична България наподобяват по-разумни от Политическа партия сега, означи тя.

" Част от отдръпването на Христо Иванов е с цел да не утежнява ситуацията и да резервира обединението до локалните избори ".

Не можем да упрекваме ГЕРБ, че се възползва от обстановката, счита Тодорова.

" Това е въпрос на политическо водачество и опит. Проблемът е, че другата страна не може да улавя знаците ".

Повече от явно е, че първите две политически сили няма да съумеят да създадат кабинет, уверена е тя.

" Проблем би било да се проведат избори две в едно с локалните. Това ще сътвори различен вид безпорядък и отчуждение. Но не виждам проблем служебният кабинет да издържи още няколко месеца. Страната няма какъв брой повече да се срине. Не мисля, че тази настройка, която фиктивно към този момент е поела властта, по-добре може да удържи страната, в сравнение с още няколко месеца длъжностен кабинет "

Вероятният електорален капацитет на „ Възраждане “ е към 400 хиляди и не може да бъде надскочен, счита Тодорова.

" Възраждане “ обаче ще имат основна роля на локалните избори. Вероятно ще имат доста общински съветници и ще вземат участие в балотажи. Очаквам на локално равнище да има различен вид договаряне с тях "

Отговорът, който Манол Пейков даде на изявленията на „ Възраждане “, е абсурден, означи Ирена Тодорова.

" Такъв вид изрази са безусловно неприемливи. Когато човек с интелектуална тежест сътвори казус за такова говорене, той към този момент го трансформира в норма за всички. Трябва да има коректив и реакция, само че тя не би трябвало да минава през персонални оценки на това равнище ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР