Измир. Временно управляващият посолството на САЩ в Анкара -Джефри Ховенир,

...
Измир. Временно управляващият посолството на САЩ в Анкара -Джефри Ховенир,
Коментари Харесай

„Джумхуриет”: Вторият човек в посолството на САЩ в Анкара посети пастор Ендрю Брънсън, който е под домашен арест в Измир

Измир. Временно ръководещият посолството на Съединени американски щати в Анкара -Джефри Ховенир, изненадващо посети евангелисткия свещеник Ендрю Брънсън, който се намира под домакински арест в Измир, написа вестник „ Джумхуриет ”. Ендрю Брънсън се намира в апартамент на втория етаж на четириетажна жилищна кооперация на ул. „ Сайгън ” в квартал „ Алсанджак ”. Силите за сигурност бяха взели невиждани ограничения за сигурност, а американският посланик съумя бързо да се промъкне сред струпаните пред жилището публицисти.
Разговорът му с американския свещеник продължи близо един час. На излизане краткотрайно ръководещият въпреки всичко направи изказвания за медиите. В тях още веднъж прикани турските управляващи за бързо освобождение както на Ендрю Брънсън, по този начин и на другите арестувани американски жители, в това число и двама турски жители, работещи в американски дипломатически задачи. По думите му държавното управление на Съединени американски щати се надява всички сходни правосъдни каузи да приключат без никакво закъснение и да бъдат почтени и открити.
Посолството на Съединени американски щати излезе също по този начин с публично известие във връзка тиражирани в Съединени американски щати информации, че Вашингтон е дал ултиматум на Анкара да освободи Ендрю Брънсън най-късно до сряда - 15 август. В известието се прецизира, без да се цитира източникът на тези информации, че сходни изказвания са „ безотговорни ” и „ безпочвени ”.
Междувременно във вестник „ Хюриет ” има друго изненадващо изказване по тематиката от известния турски публицист и колумнист Абдюлкадир Селви, прочут с околните си връзки с ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР). „ Ако бъде публикуван нов медицински документ, няма никаква спънка да видите Брънсън да лети в самолета. Ще бъде задоволително нормално здравно удостоверение, че вследствие на продължителното задържане той има психически проблеми ”, показва турският публицист за американския свещеник, упрекнат в шпионаж с желана присъда отнемане от независимост за период от 35 години.

Превод и редакция: Георги Димов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР