Изминалото тримесечие се оказа много добро за пазара на смартфони

...
Изминалото тримесечие се оказа много добро за пазара на смартфони
Коментари Харесай

Nokia се включи в класацията ма 10-те смартфона с най-голям ръст на продажбите

Изминалото тримесечие се оказа доста положително за пазара на смарт телефони и богато на събития по отношение на мобилните телефони. Интересно е, че OnePlus изпревари Samsung и Apple в продажбите на смарт телефони в Индия. Индийският пазар към момента остава неутолим със смарт телефони и битката за него е огромна. И още, Huawei лиши второто място на Apple на световния пазар. Но особено внимание заслужава триумфа на смарт телефоните Nokia, посочили необикновено бърз растеж.
Според оповестената от Counterpoint Research информация, за една година продажбите на Nokia са нарастнали със 782% . Разбира се, толкоз огромният растеж се дължи на това, че марката Nokia се завърна на пазара напълно неотдавна, след дълго неявяване. Въпреки това, завръщането на Nokia може да се назова сполучливо и даже триумфално.

За късото време от началото на производството на смарт телефоните Nokia, компанията HMD Global съумя да извоюва 1% от световния пазар. Това даде опция на компанията да влезе в класацията на десетте най-успешни производители на смарт телефони по повод растежа на продажбите.

Успехите на Nokia се изясняват освен с известността на марката. HMD Global до момента не е позволила никакви основни неточности и в случай че продължава в същия дух, единствено след една година ще завземе още по-голям дял от пазара на смарт телефони.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР