Изминалият месец юли e бил един от най-горещите в историята,

...
Изминалият месец юли e бил един от най-горещите в историята,
Коментари Харесай

Изминалият месец юли постави нов температурен рекорд

Изминалият месец юли e бил един от най-горещите в историята, съобщи Франс прес, като цитира Световната метеорологична организация (СМО), която е част от структурата на Организация на обединените нации и се намира в Женева.

" Светът имаше един от трите най-топли месеци юли в историята. Разбира се, както всички знаем, продължителна и доста интензивна гореща вълна засегна елементи от Европа ", сподели говорителката на СМО Клер Нюли на конференция.

Според данни на Европейската работа за климатичните промени " Коперник " миналият юли е бил с малко по-ниски температури от този през 2019 година, само че и малко по-топъл от юли 2016 година

" Но разликата сред тях в действителност е доста дребна ", означи говорителката на СМО. Според Нюли тя е " по-малка от допустимата неточност ".

Температурата, записана през последния месец, е с 0,4 градуса по Целзий по-висока от тази, регистрирана през референтния интервал 1991-2020 година И това макар съществуването на естествения феномен Ла Ниня, който съгласно СМО " се допуска, че има охлаждащ резултат ".

От метеорологичната организация са на мнение, че юли 2022 година не е подобрил върха, защото са регистрирани температури под междинните в някои райони на света по протежението на западната част на Индийския океан - от Африканския рог до южните региони на Индия, в огромна част от Централна Азия, както и в по-обширни зони в Австралия.

Освен горещата вълна някои елементи на света са обхванати и от тежка суша. Според СМО юли е бил по-сух от междинното в огромна част от Европа, по-обширни региони в Северна и Южна Америка, както и тук-там в Централна Азия и Австралия.

По-влажни от междинните условия обаче са регистрирани в източната част на Русия, Северен Китай и необятен регион, разпрострян се от Източна Африка до северозападните зони на Индия през Азия.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР