Изминалата година не беше лесна за никого, но препятствията стимулираха

...
Коментари Харесай

Най-иновативните умове в Европа са на един клик разстояние чрез ViennaUP´21

Изминалата година не беше лесна за никого, само че трудностите подтикнаха и доста нововъведения в разнообразни сфери. Познанието и геният на международно равнище да вземем за пример към този момент са на един клик разстояние - промишлеността на събитията съумя да иновира и да се завърне след първичния потрес при започване на световната пандемия.

Едно от водещите събития в Европа - ViennaUP´21, е една от конференциите от международна класа, които сплотяват интернационалните гении от всички сфери на бизнеса и творчеството: бунтовници, създатели и иноватори. ViennaUp`21 е най-голямото сходно събитие в Централна Европа и ще се организира онлайн сред 27 април и 12 май. Регистрацията остава отворена за участници от целия свят до края на фестивала. Програмата продължава две седмици и е изпълнена с над 100 събития, които целят да възпламенят креативните мозъци, да вдъхновят нови бизнес запознанства и да подкрепят съдействието сред хората с новаторски хрумвания.

" Знаем, че доста стартъпи и одобрени компании са изправени пред огромни стопански провокации поради рецесията. Ето за какво е изключително значимо за нас да изпратим забележим сигнал с ViennaUP`21: макар ковид-19 стопанската система във Виена продължава, градът е и ще остане стопански мотор за Централна и Източна Европа и желано място за компании в разнообразни браншове от целия свят ", изяснява Петер Ханке, общински консултант с сектор по финансите, бизнеса, труда, интернационалните връзки и комуналните услуги във Виена.
Фестивал на нововъведенията и съдействието
Програмата на ViennaUP включва презентации, питчинг сесии, хакатони, експертни срещи, семинари, извънредни срещи на вложители и благоприятни условия за нетуъркинг, съобразени с всяка потребност в екосистемата на започващите компании, нововъведенията и творчеството.

Фестивалът е иницииран от Виенската бизнес организация и управителен от стартъп и иновационната общественост в града. Над 40 партньорски организации основават поредицата от 100 онлайн събития, обхващащи всяка сфера на нововъведенията: блокчейн и огромни данни; интелигентни градове, иновационни технологии в недвижимите парцели, подвижност и енергия; финтех; промишленост 4.0; креативните промишлености и доста други. Темите за женското водачество, общественото предприемачество и многообразието на работното място също заемат централно място в програмата. Виена е преди всичко в света по брой на дами - създатели на компании, а приобщаването е значим фокус на ViennaUP`21.

" Фестивалът демонстрира до каква степен един град и неговата стопанска система могат да черпят мощ от съдействието и развиването на нови хрумвания, даже макар пандемията - или тъкмо поради нея ", споделя още Петер Ханке. " Убедени сме, че ViennaUP`21 ще помогне на всички, които се интересуват от тези вълнуващи тематики, да обменят хрумвания и да поддържат връзка със основателите на бъдещето - започващи компании, корпорации и вложители. Създавайки тези връзки, ние демонстрираме и се възползваме от съкровището на Виена - това е бизнес локация с голям иновационен капацитет ", добавя той.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР