Изминалата 2022 г. е била рекордна по брой на спасителните

...
Изминалата 2022 г. е била рекордна по брой на спасителните
Коментари Харесай

Рекорден брой спасителни акции през 2022 г.


Изминалата 2022 година е била рекордна по брой на избавителните – те са били общо 167. Помогнато е на 183-ма бедстващи. Това заяви през седмицата в ефира на bTV шефът на Планинската избавителна работа Емил Нешев.

С какви компликации се сблъскват и за какво в работа им има към момента доста неуредени неща? На тези въпроси дава отговор в предаването „ Тази събота “ Райчо Тодоров, който 40 години е бил част от Планинската избавителна работа, а в този момент е доброволец.

„ След толкоз доста години работа в службата ми е мъчно да отсея най-тежките обстановки. Едни от тежките моменти за спасителите бяха земетресенията в Турция, където отидохме да оказваме помощ. А тук, у нас, са избавителните акции в – доста е тежко да изпуснеш човек, когато си положил огромни старания за неговото избавяне “, описа Райчо Тодоров.

Той регистрира обстоятелството, че спасителите се нуждаят от подобаваща, с цел да могат по-бързо да доближат до бедстващия човек. Защото единствено с бързане и безчовечен старания не ставало, регистрира още спасителят с дълъг стаж. За закупуването на хеликоптери страната ни имала потребност от политическа воля.

„ Някъде горе – на втория етаж, нишката се къса. Хората са благоразположени към нас – употребявали сме всичко, което сме поискали. Карали са ни с два военни от базата в Пловдив до земетресенията в Турция, да вземем за пример “, прецизира още Райчо Тодоров.

Вижте какво още сподели проф. Марчев във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР