Изминаха шест месеца откакто Adidas прекъсна връзките си с Кание

...
Изминаха шест месеца откакто Adidas прекъсна връзките си с Кание
Коментари Харесай

Adidas не знае какво да прави с непродадените стоки Yeezy

Изминаха шест месеца откогато Adidas прекъсна връзките си с Кание Уест (Йе), само че към момента не знае какво да прави с планината от непродадени артикули Yeezy.Според изказване на компанията загубата от партньорството им с Yeezy продължава да " вреди " на компанията. Продажбите в Северна Америка, който е и главният пазар за Yeezy, са спаднали с 20% през първото тримесечие.

Компанията приключи връзките си с Йе, прочут преди като през октомври след поредност от несъгласия към рапъра, в това число голям брой антисемитски мнения.

Заради казусът " Yeezy " компанията очаква да регистрира оперативна загуба от над 700 милиона евро през 2023 година Това стана ясно при оповестяване на облагите от компанията. По-голямата част от загубите се дължат на непродадените ресурси от спортни обувки Yeezy.

" Потенциално отписване на съществуващия инвентар на Yeezy би понижило оперативната облага на компанията с спомагателни 500 милиона евро тази година " отбелязва Adidas означи. 200 милиона евро ще бъдат загубите за еднократни разноски.

Не е посочена информация за това какво възнамерява да прави компанията с планините от артикули на Yeezy. Някои анализатори допускаха, че приходите от продажбите на обувките може да отидат за благотворителни организации, написа Quartz. 

Финансовите резултати на Adidas
20% Спад на продажбите в Северна Америка. Както споменахме " районът е изключително обиден от прекратяването на бизнеса с Yeezy " С изключение на Yeezy, продажбите са намалели с 5%. 60 милиона евро е оперативна облага на Adidas през първото тримесечие на 2023 година и би трябвало да се означи, че е над упованията на анализаторите от 15 милиона евро. 1% - толкоз са намалели приходите на компанията до към 5,3 милиарда евро през първото тримесечие спрямо преди година. 9% е Спадът на продажбите в Китай 6% - толкоз нарастнаха акциите на Adidas след публикуването на резултатите от облагите.
През октомври 2022 година Adidas прекъсва връзките си с рапъра, поради антисемитската му изказвания. Компанията инструктира операторите на дребно да изтеглят всички съществуващи артикули от рафтовете и уеб страниците.

Германският производител на спортни артикули има всички патенти и авторски права за дизайни и цветове, употребявани за изработката на Yeezy.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР