Изминаха малко повече от два месеца след наводненията в Карловско,

...
Изминаха малко повече от два месеца след наводненията в Карловско,
Коментари Харесай

Къде са парите? Два месеца след наводнението, в Карловско не са получили и стотинка

Изминаха малко повече от два месеца след наводненията в Карловско, когато институциите дадоха обещание помощ на живеещите там. Днес излиза наяве, че обещаната безвъзмездна геодезическа активност би трябвало да бъде поета от жителите в наводнените региони. А детската градина, която сами са възстановили в Каравелово, ще бъде затворена и децата ще бъдат пренасочени към прилежащо село.

" Очакваме след писмата, които сме изпратили до институциите, да има положителна реакция ",обясни пред БНР Ани Иванова от Инициатива за възобновяване на Каравелово.

„ Основният проблем е, че единствено ни се дават обещание. Трябва непрекъснато да настояваме, да се обръщаме с апели към медиите. Връзката се къса при локалната власт. Влизаме в обаян кръг. Получаваме уверения от по-висшите институции, само че общината не подхваща дейности. Ние би трябвало да плащаме за всяка една услуга “.

Има неодобрение в Карловско от критериите за помощите Все още не сме получили нищо от даренията, насъбрани в общинската сметка, съобщи тя.

„ Те към момента не са разпределени, а ние сме в извънредно затруднено положение. Общината не направи специфична дарителска сметка, тя даде своята. Имаме опасения по отношение на действителната сума, която се е събрала до сегашния миг. Богдан, Каравелово и Слатина са потърпевши. Към тях бяха доведени и други. Това докара до нови огледи и сформиране на комисии. Този експертен съвет не е публичен. В него има държавни чиновници и кметове на обитаеми места, само че локалните поданици са доста малко “.

Детската градина в Каравелово е наоколо до реката, само че градивно не е доста потърпевша, изясни Ани Иванова.

„ Вече е изчистена. Необходимо е подсилване и козметични поправки по постройката. Имахме увещание, че има по какъв начин да бъде възобновена или ще бъде издигната нова. На 27 октомври обаче общинския съвет взе решение да я закрие. Няма дефинитивно мнение по отношение на градивната ѝ устойчивост. Децата би трябвало да вървят в Богдан. Надяваме се,че ще успеем да я спасим, тъй като до момента има единствено решение на общинския съвет “.

" И сега има сеч на дърва наоколо до едно от поройните дерета ", алармира тя и изясни, че жителите разполагат със фотоси и координати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР