Изминаха две години от жестоката и нелепа смърт на известния

...
Изминаха две години от жестоката и нелепа смърт на известния
Коментари Харесай

Жените на Милен Цветков не си говорят! Йорданка и дъщеря му Калина са против книгата на приятелката му Милена

Изминаха две години от жестоката и нелепа гибел на известния журналист Милен Цветков, който си отиде точно на Великден при зверска злополука на столичния бул. " Черни връх “, провокирана от надрусания 22-годишен Кристиан Николов, който беше наказан на девет години затвор.

Жената до тв водещия - нумероложката Милена Иванова-ЕА, за която " Галерия “ първа писа, събра спомените си с него в книгата " 379 дни с Милен Цветков “, която излезе предходната година по това време. И двете дами на журналиста - първата Йорданка Начева, майка на щерка му Калина, и Ивета Гоцова, от която е синът му Боян, обаче посрещнаха изданието с запаси и бяха безапелационни, че Милена няма право да издава съкровени секрети от житието на Милен.

Дни преди книгата да излезе на пазара, Дана даже я спря от печатане, тъй като една от оповестените фотоси е персонално нейно владеене и това наложи тя да бъде сменена с друга в последния миг. След излизането на томчето, дъщерята на Милен - Калина, даде едно-единствено изявление, в което остро разкритикува излиянията на Милена:

" Истински не одобрявам по какъв начин медийното внимание е непрекъснато ориентирано към неговия съкровен живот и съчиняване на истории, които даже не са основани на същински събития. В този подтекст желая и да загатна, че не сме давали единодушие да се употребява името му, обстоятелства от персоналния му живот или фотосите му за политически и комерсиални цели. Много хора се пробват да се възползват от неговата известност. Баща ми същински държеше да има непроходим, без интервенция персонален живот и ние пазиме това негово предпочитание и право “, призна Калина.

Според осведомени това е и повода Милена да не работи върху втората си книга, отдадена на любовта й с Цветков, макар положителния тираж и продажбите на първата. Тя другояче оправдава решението си с надълбоко персонални аргументи, които не желае да разкрива. Нумероложката сама призна в изявление за " Галерия “, че не е била поканена на погребението на Милен от околните му.

" На мен публично не ми беше казано по кое време ще е погребението. Аз обаче сънувах Милен през нощта и на сутринта бях сигурна, че в този ден ще e опелото. Качих се на колата и просто потеглих към Бояна. По радиото потегли симфонична музика. Много малко хора знаят, че Милен обичаше такава музика. Пристигайки на гробищата, видях техните коли по какъв начин идват една по една. Скрих се на автомивката и следих скрито изпращането му, плачейки. Изпратих го сама. От отдалеченост. Без да се простя с него. Не го поисквам на никого. Слушах музика и ги гледах по какъв начин се редуват на гроба му. Бях там от самото начало. Изчаках ги да си тръгнат и отидох на гроба му. Намерих го. Целия ден прекарах там, само че аз съм учтив човек и не вървя на никое място непоканена. Не се дразня на никого. Прошката е по-силна от обидата “, довери Иванова, която написа първата книга, с цел да се избави от целия безпорядък, от усеща, които я съпътстват след загубата на обичания мъж.

Тя назовава романа терапия, тъй като, до момента в който написа, претърпява още веднъж техните срещи, любовта им. Дори има моменти, в които не е сигурна, че книгата би трябвало да излиза, само че издателите й я убеждават.  " Сега си давам сметка какъв брой интензивно сме живели с Милен в тези дни, какъв брой доста сме си давали. Как сме се обичали и подкрепяли. Когато си с един човек, който те обича, можеш да се заблудиш, че любовта е даденост. Нашата обич беше изстрадана, само че същинска “, обясняваше нумероложката.

Тя споделя, че сънува журналиста в моменти, когато би трябвало да вземе значими решения в живота си и той постоянно й изпраща знаци. Тя даже има няколко сериозни ситауции на живот и гибел през последната година, в това число и здравословни, и е изцяло уверена, че Милен й е оказал помощ.

Като нумеролог Милена вижда знаци и притеснителни неща в неговия хороскоп, само че не допуска, че ще се стигне до съдбовен край. Кара го даже да си смени името, само че той изрично отхвърля. А в деня преди злополуката, двамата съумяват да си кажат всичко.

" Разкрих му, че желая да се грижа за него и че съм решила, че той е моят човек. Мисля, че и той ми сподели всичко. Така че няма нещо, което не си споделихме. Особено последния ден толкоз доста неща си разкрихме, все едно сме усещали, че нещо ще се случи. Вярвам, че той се върна втория път, с цел да се сбогува с мен на вратата  Първо потегли, с цел да си вземе ключа от неговия апартамент. Точно затвори и след минута се върна, с цел да си вземе шофьорската брошура. Никога няма да не помни погледа му, възвърнах си го седмица след гибелта му. Имам възприятието, че душата му се елементарни с мен на друго равнище. Сякаш ми споделяше: " Съжалявам, ти си мощна, ще се оправиш “, убедена е Милена.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР