Изминаха два кръга от старта на новото футболно първенство. Отборът

...
Изминаха два кръга от старта на новото футболно първенство. Отборът
Коментари Харесай

Позиция на ръководството на Ботев Вр след първите два мача от старта на първенството!

Изминаха два кръга от старта на новото футболно състезание.

Отборът на Ботев загуби гостуването си на Берое и завоюва семейството си против Ботев Пловдив.

Ръководството на клуба обаче не може да остане безучастно към притеснителни моменти от двете футболни срещи, които мощно се надяваме да са цялостна случайност, а не преднамерено отношение.

Всъщност главният въпрос, който си задаваме, е какви са критериите за отсъждането на дузпа и зависят ли те от имената на тимовете, които са на терена?
На 11 юли Ботев Враца гостува на Берое в Стара Загора.
В 75-ата минута на дуела футболистът на домакините Абубакар Тунгара (номер 10) пада в наказателното поле, а зад него се намира бранителят на Ботев Меси Биатомусока. Реферът Ивелин Занев е на близо 20 метра от обстановката (виж снимката), само че по безапелационен метод показва бялата точка. VAR съдията Красен Георгиев удостоверява решението му, а след осъществяването на дузпата Берое печели. Телевизионните повторения обаче не демонстрират изрично, че има прикосновение сред бранителя и нападателя. Какво е мнението, за тази обстановка, на шефа на Съдийската комисия Виктор Кашай и дали то се разграничава от това на реферите?
 На 15 юли Ботев Враца приема Ботев Пловдив.
В 61-ата минута вратарят на гостите изпуска топката и тя изрично се удря в ръката на Николай Минков (номер 17) от състава на Ботев Пловдив. В посоката на придвижване на топката има нападател на Ботев Враца – Венцислав Христов (номер 91). Реферът Георги Давидов не показва бялата точка, а решението му е подкрепено от VAR съдията Георги Димитров. Какво е мнението, за тази обстановка, на шефа на Съдийската комисия Виктор Кашай и дали то се разграничава от това на реферите?

В 68-ата минута топката още веднъж се удря в ръката на футболист на Ботев Пловдив – Точукво Нади (номер 21). Топката лети близо 3 метра, след отиграването на футболист в жълто-черно. Реферът Георги Давидов още веднъж не показва бялата точка, а решението му още веднъж е подкрепено от VAR съдията Георги Димитров. Какво е мнението, за тази обстановка, на шефа на Съдийската комисия Виктор Кашай и дали то се разграничава от това на реферите?

Уважаеми дами и господа, Ботев Враца реализира победа против Ботев Пловдив, без значение от двете отигравания с ръка на съперникови футболисти в личното им наказателно поле. Това обаче няма да ни спре да задаваме въпроси, тъй като за два кръга станахме очевидци на много противоречиви моменти (най-вече свързани с дузпите и играта с ръка) в редица мачове от българското футболно състезание.

Ние държим футболните конфликти да се вземат решение на терена и да побеждава по-добрия тим. Апелираме съдийските решения да не зависят от имената на тимовете, които играят, а да са единствено и само на база разпоредбите на футболната игра.

Предстоят още доста мачове и се надяваме в тях да приказваме единствено и само за футбол. Успех на всички!

От управлението на ПФК Ботев Враца
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР