Изминаха близо 18 години, откакто цените на жилищата в Обединеното

...
Изминаха близо 18 години, откакто цените на жилищата в Обединеното
Коментари Харесай

Цените на жилищата във Векобритания се покачват с най-бързия темп от 18 години насам

Изминаха близо 18 години, откогато цените на жилищата в Обединеното кралство не са се повишавали толкоз бързо, съгласно Националния показател на цените на жилищата. Средната цена на жилище в страната беше 265 312 паунда през март, нараствайки с 14,3%, или 33 хиляди паунда годишно, демонстрират данните. Цените се покачиха с 1,1% по отношение на февруари.

" Цените към този момент са с 21% по-високи, в сравнение с преди пандемията ", показва Робърт Гарднър, основен икономист на Nationwide в отчета. " Пазарът на жилища резервира инерция, поради възходящия напън върху семействата и непрекъснатото повишаване на разноските по заемите. Броят на ипотеките, утвърдени за покупка на жилища, остана висок през февруари - към 71 000, съвсем 10% над равнищата преди пандемията.

Спестяванията, които доста фамилии съумяха да натрупат по време на пандемията, оказват помощ за нагорещяване на пазара, разяснява Гарднър. В кратковременен проект неналичието на ресурси евентуално ще поддържа цените високи. Въпреки че пролетта ще донесе повече разгласи на пазара на парцели, търсенето към момента надвишава предлагането, съгласно брокера Саймън Инглиш от Simon English Property Search.

Междувременно множеството райони в Обединеното кралство означиха ускорение на цените през първото тримесечие на годината съгласно отчета.

Уелс е най-силно представящата се област, като цените на жилищата се покачиха с 15,3% на годишна база.
 Цените на парцелите във Англия се покачиха с най-бързия ритъм от световната финансова рецесия насам
Цените на парцелите във Англия се покачиха с най-бързия ритъм от световната финансова рецесия насам

Средната цена на жилище се е повишила за осми следващ месец до рекордните 278 123 паунда

" Северна Ирландия също означи леко закъснение на годишния растеж на цените до 11,1%. Междувременно Шотландия означи 12% растеж на цените на жилищата на годишна база, най-силният ритъм на напредък от третото тримесечие на 2007 година ", декларира Гарднър.

Гарднър не чака рекордният растеж да продължи до края на 2022 година " Натискът върху приходите на семействата ще се ускори, като се чака инфлацията да се увеличи, може би да доближи двуцифрени стойности през идващите тримесечия, в случай че международните цени на силата останат високи ", предвижда той.

" Освен това, в случай че приемем, че изискванията на пазара на труда останат същите, има възможност Английската централна банка да увеличи още лихвените проценти, което също ще окаже въздействие върху пазара, в случай че това се ускори с лихвите по ипотечните заеми.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР