Изминаха 9 години без незабравимия български актьор Петър Попйорданов, Чочо.

...
Изминаха 9 години без незабравимия български актьор Петър Попйорданов, Чочо.
Коментари Харесай

Навършват се 9 години без незабравимия Чочо Попйорданов

Изминаха 9 години без незабравимия български артист Петър Попйорданов, Чочо.

Съюзът на артистите в България разгласява някои негови думи, изречени приживе, с цел да го уважи. Ето какво написаха през днешния ден от САБ, придружавайки обявата с черно-бяла фотография на артиста:

" Гордея се единствено с едно – че мога да обичам извънредно доста. Любовта не е проект – първо да се срещнем, след това да излизаме няколко месеца, по-късно да срещнем роднините. Не. Всичко става за три секунди. И никой не знае какво е то, с изключение на ти и индивида против теб ".

Актьорът умря през 2013 г, точно на Великден, в резултат на черепно-мозъчна контузия след рухване от 2-метрова височина на Боянските гробища.



Чочо Попйорданов е наследник на дългогодишния шеф на Киноцентър " Бояна " и общоприет шеф на Българска национална телевизия Иван Попйорданов. Завършва ВИТИЗ " Кръстьо Сарафов " през 1989 година, компетентност е актьорско майсторство. Той е възпитаник на Крикор Азарян и Тодор Колев. Играе в спектакъл " София ", Малък градски спектакъл, а от 1994 година в Народния спектакъл " Иван Вазов ".

Най-известните му театрални функции са в постановките " Сън в лятна нощ ", " В полите на Витоша ", " Бурята ", " Човекът, който прави дъжд ", " Кимоно ", " Хъшове " и други

Чочо Попйорданов се снима и в редица филми. Най-известните са " Вчера " (1988), " Адио Рио " (1989), " Любовното лято на един безделник " (1990), " Вампири, таласъми " (1992), " Сезонът на канарчетата " (1993), " Граница " (1994) " Испанска муха " (1998), " След края на света " (1998), " Дунав мост " (1999) и други На дребния екран е прочут с присъединяване си в телевизионното шоу " Клуб НЛО ".

Спомен за Чочо Попйорданов в ефира на Българска национална телевизия вижте
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР