Hozier разсъждава върху 10 години от Take Me to Church, обработвайки вътрешната чистаческа работа на раздяла чрез музика

...
Изминаха 10 години от ирландския певец и текстописец Hozier, чието
Коментари Харесай

Изминаха 10 години от ирландския певец и текстописец Hozier, чието истинско име е Андрю Хозиер-Бърн , пусна оглавилия класациите си хит "Take Me to Church".

Hozier е на 23 години, когато хитът го превръща в международна звезда. Песента стана номер 1 в най-малко дузина страни и надмина удивителните 2 милиарда стриймвания в Spotify по-рано тази година.

Успехът на песента е нещо, което го изненадва и до днес.

„Аз самият едва го вярвам“, каза той.

Наред с успеха на „Take Me to Church,” изпълнителят с много платинени продажби представи дългоочаквания си трети студиен албум, „Unreal Unearth”, който беше издаден в петък.

Пътят към третия му албум беше бурен. Преди три години и половина Hozier имаше нова музика, която беше почти готов да пусне, но след това удари пандемията.

Началото на пандемията предизвика промяна в перспективата за музиканта, което го подтикна да преоцени уместността на работата си в лицето на глобалните предизвикателства 

„Светът някак се промени и се почувства като много от работата беше несериозна на фона на всичко. Някак си отхвърлих много идеи и се борех да пиша и някак да се издигна до момента, така да се каже", каза той.

Когато нещата започнаха да се нормализират, Hozier започна да има много моменти за себе си и започна да върши някаква вътрешна „чистачна работа“.

Това означаваше, че много от неговите идеи се озоваха в неговия „мозък, телефон и стотици бележки“ за самия него.

Албумът се задълбочава в темите за любовта и загубата, особено вдъхновен от болезнена раздяла, която значително повлия на певицата. Докато той трогателно се обръща към тези емоции чрез музиката си, Hozier признава, че обсъждането им в интервюта се оказва предизвикателство.

„Беше прекрасно време и много предизвикателно време“, каза той.

В музикалния си видеоклип към „All Things End“ Hozier изобразява пациент в критично състояние, символизиращ периода на много любов и загуба, с които той се бори по време на създаването на албума.

Hozier каза, че албумът служи сурово отражение на личното му пътуване и дарбата да продължи напред.

Размишлявайки върху своя творчески процес, Hozier разкри, че мелодиите често се появяват мистериозно, магическо изживяване, което събира артисти в споделено музикално пътешествие.

„Хващаш вълна и всеки има онзи малък поглед из стаята, който е като „О, чакай, какво беше това“, нали? Просто изпейте това отново, нали знаете, така че беше много освобождаващо. Много е... това е хубаво усещане", каза той.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР