Измина цяла година, откакто един от най-надеждните измерители на пазара

...
Измина цяла година, откакто един от най-надеждните измерители на пазара
Коментари Харесай

Щатската икономика все още може да изпадне в рецесия

Измина цяла година, откогато един от най-надеждните измерители на пазара на облигации в Съединени американски щати за идни рецесии (обърнатата лихвена крива) стартира непрекъснато да дава тревожни сигнали и все пак не се материализира стопански спад.

Вместо това в този момент вложителите и търговците от ден на ден се надяват на " меко кацане " или сюжет, при който инфлацията продължава да понижава без доста повишаване на безработицата или криза - което поражда подозрения по отношение на надеждността на песимистичното обръщение на пазара на държавни облигации през последните 12 месеца.
 Световната търговия е изправена пред (невиждана) криза
Световната търговия е изправена пред (невиждана) криза

Кои пазари са най-застрашени и кой е виновникът?

На фона на продължаващия спор за това дали най-голямата стопанска система в света ще изпадне или няма да изпадне в криза, продължаващо две поредни тримесечия, стратегът Джим Рийд от Deutsche Bank изрази мнение, че прозорецът, в който това може да се случи, към момента е отворен. Времето в действителност минава до идващия февруари.

Това се основава на метода, по който историческите закъснения сред рецесиите в Съединени американски щати и обърнатия спред на 2-годишните и 10-годишните държавни облигации се разиграха през последните седем десетилетия.

Една обърната крива просто значи, че сензитивният към политиката 2-годишен лихвен % се търгува надалеч над своя 10-годишен аналог, както е в този момент заради борбата на Федералния запас против инфлацията. Доходността на 10-годишните съкровищни облигации приключи с към цялостен процентен пункт, или 100 базисни пункта, под доходността на 2-годишните облигации в сряда.
 Няколко ексцентрични знаци за прогнозиране на криза
Няколко ексцентрични знаци за прогнозиране на криза

Колко по-добре би било да знаем къде отиваме, а не къде сме били...

Рийд разказва тази обърната лихвена крива, която остава непрекъснато под нулата от предишния юли, като " най-точния предвестител за спад в Съединени американски щати през последните 70 години ". С други думи, нито една американска криза не е настъпвала без първо да се появи обърната крива и е имало единствено една подправена паника в средата на 60-те години.

Историческите закъснения - като се стартира от времето, когато това разпространяване се появи за пръв път и остане там в продължение на три месеца, досега, в който рецесията се осъществя - допускат, че стопанската система на Съединени американски щати към момента може да изпадне в спад някъде сред в този момент и началото на идната година, съгласно Рийд.
 Кога стопанската система на Съединени американски щати ще навлезе в криза
Кога най-голямата стопанска система в света ще навлезе в криза

Прогнозата на Bank of America

Според неговите упования, показани във финансовото издание MarketWatch, криза в Съединени американски щати към момента е допустима до идващия януари или февруари, в случай че се употребяват същите исторически закъснения, следени по време на спадове през януари 2008 година и август 1990 година

" Ние сме на към една трета от пътя през прозореца, който се отвори през март и затваря идващия февруари за допустима криза в Съединени американски щати, както допускат моделите, които са се показали през девет от последните 10 цикъла ", написа Рийд във финансовото издание MarketWatch. " Колкото повече се приближаваме до края на първото тримесечие на идната година без криза, толкоз по-големи са възможностите този път да е друго. Дотогава играем доджбол. "

Наистина, анализатори като тези от швейцарския банков колос UBS се концентрират върху противоположната страна на аргумента за рецесията, като обрисуват всички аргументи, заради които към момента не се е случил спад в Съединени американски щати. Те цитират мощните потребителски спестявания, устойчивия пазар на труда и паричната политика на Федералния запас, която към момента не е задоволително строга, като някои от факторите, задържащи стопанската система на Съединени американски щати над повърхността.
 Залозите за криза на процедура могат да разрушат пазарите
Залозите за криза на процедура могат да разрушат пазарите

Настоящите данни демонстрират, че стопанската система работи малко над своя капацитет

Базираната във Франкфурт Deutsche Bank постоянно се счита за най-песимистичната банка на Уолстрийт. През април предходната година тя стана първата огромна банка в актуалната инфлационна епоха, която предвижда криза в Съединени американски щати и криза на растежа в еврозоната през идващите две години. След това се случи последният сюжет, като еврозоната изпадна в техническа криза по-рано тази година.

В сряда спредът сред краткосрочната и дълготрайната рентабилност в Съединени американски щати, завърши сесията в Ню Йорк на минус 101,2 базисни пункта. Доходността на държавните облигации приключи най-вече с по-ниски равнища след по-меките от предстоящото данни за инфлацията в Обединеното кралство.

Междувременно Dow industrials затвори с покачване, разширявайки облагите си от началото на годината. И ICE показателят на щатския $, отражение на възгледите на вложителите по отношение на вероятностите на Съединени американски щати по отношение на други страни, скочи с 0,4%.
 Тези 5 компании са постоянно
Тези 5 компании са постоянно " на плюс " по време на криза

Забавлението, телекомите, домашните поправки и профилираните чипове в никакъв случай не излизат от мода

Единствената подправена тревога, провокирана от обърната крива и представена от Рийд, беше в средата на 60-те години на предишния век, " когато заради възходящата инфлация пазарът очакваше цикъл на повишаване през 1966 година, който не се материализира " частично заради падащ пазар на акции и опасения за възходяща безработица.

В резултат на това кривата в последна сметка се върна над нулата и " по-свободната политика от предстоящото оказа помощ да се избегне рецесията ", сподели Рийд. " Въпреки това, инфлацията се възобнови през 1967 година и Федералният запас трябваше да предприеме по-агресивни стъпки по-късно през десетилетието и идната инверсия през 1968/69 година възвърне нормалното закъснение сред инверсия и криза ", която беше публично оповестена от Националното бюро за стопански проучвания като започваща през декември 1969 година
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР