Измина почти една година от смъртта на Ани и Явор

...
Измина почти една година от смъртта на Ани и Явор
Коментари Харесай

„Ключът е любовта“: Майките на Ани и Явор, убити на бул. „Сливница“, с призив срещу войната на пътя

Измина съвсем една година от гибелта на Ани и Явор – влюбените младежи, които бяха ударени на 8 май 2023 година от автомобил на пешеходна пътека на столичния бул. „ Сливница “.

Близки и другари на починалите провеждат народен митинг

След случая последваха редица митинги против войната по пътищата . Протестиращите желаеха промени и по самия бул.. Такива бяха направени, само че това не стопира водачите и те не престават да карат бързо, споделят майките на починалите Ани и Явор.

До този миг фамилиите на младежите пазиха безмълвие, само че в този момент пожелаха да беседват с репортерът на bTV Владислава Тричкова. Те желаеха да опишат за децата си, за гениите им, за любовта сред тях и изложбата, която следва в памет на Ани и Явор.

Младият мъж желае амнистия от околните на починалите влюбени

На 8 май предходната година 24-годишната Ани и 22-годишният Явор губят живота си, откакто късно вечерта, до момента в който пресичат на пешеходна пътека, ги удря 18-годишен водач. Той се движи с към 100 км/ч. Майките на Ани и Явор – Десислава Малчева и Анна Стоянова минават през тъгата дружно.

„ Любовта ни към тези две деца е толкоз мощна, че ние не ги разделяме на „ нашата Ани “ или „ нашия Явор “. Те просто са едно цяло за нас “, споделя Малчева.

„ Нашият избор е по какъв начин да продължим живота си и нашият избор е да продължим живота си посредством любовта, която ни завещаха Ани и Явор и да я споделяме с хората до нас “, споделя тя.

Двамата младежи завещават на родителите си изкуство. През последните години Ани се посвещава на рисуването, а Явор – на фотографията. „ Нещо, което го няма на друго място, той го намира тъкмо там, където никой не чака “, споделя майката на Явор Анна Стоянова.

За поредна вечер хората излязоха на митинг с претенции да се постави завършек на войната на пътя

Така инцидентно намира и надписът „ Ключът е любовта “. Снимката му става известна след нещастието.

Сега точно това ще е и мотото на първата галерия в памет на Ани и Явор, проведена от околните им с техни произведения. Тя ще бъде открита идващия вторник в градинката пред Народния спектакъл – място, определено не инцидентно. Именно тук, седмици преди нещастието, двамата идват за финален път на спектакъл.

Изложбата има и обръщение – „ Творете, мечтайте, сбъдвайте, само че апелирам ви, съзнавайте отговорността в дейностите, тъй като безотговорността може да е съдбовна “, споделя майката на Ани.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР